Pelastustyöt ja ihmisten etsintä jatkuvat Euroopassa, tulvissa kuollut ainakin 183 ihmistä - Maailma - Satakunnan Kansa

Pelastus­työt ja ihmisten etsintä jatkuvat Euroopassa, tulvissa kuollut ainakin 183 ihmistä

Kateissa on edelleen yli tuhat ihmistä. Saksassa kuolleita 156.

Tulvan tuhoja Dernaun kunnassa Ahrweilerin alueella Saksassa lauantaina.

18.7. 9:45

Raivaustyöt, kadonneiden etsintä ja ihmisten evakuoinnit jatkuvat poikkeuksellisen suurten tulvien koettelemassa Euroopassa. Tulvista ovat kärsineet varsinkin Saksa ja Belgia, mutta myös Hollanti, Luxemburg ja Sveitsi.

Sunnuntaiaamuna tulvien uhriluku on mediatietojen mukaan ainakin 183. Kateissa on edelleen yli tuhat ihmistä.

Uutistoimisto AFP:n kertoo sunnuntaiaamuna, että rajujen rankkasateiden aiheuttamat tulvat ovat vaatineet Saksassa 156 uhria. Belgiassa kerrotaan kuolleen ainakin 27 ihmistä.

Saksan länsiosassa Rheinland-Pfalzin osavaltion uhriluku on kivunnut poliisin mukaan 110:een aiemmasta 98:sta. Tässä osavaltiossa lisäksi ainakin 670 on saanut erilaisia vammoja tulvissa.

”Pelkona on, että osavaltion kuolonuhrien määrä yhä nousee”, varoitti poliisi.

Uutismedia BBC:n mukaan Saksassa kuolleiden joukossa on neljä pelastustyöntekijää.

Lauantaina vesistöjen pinta alkoi nousta myös Saksan itäisissä ja eteläisissä osissa. Vesi on noussut talojen kellareihin ja katkaissut muun muassa raideliikennettä. Baijerin osavaltiossa Berchtesgadenissa lähellä Itävallan rajaa tulva on vaatinut yhden kuolonuhrin.

Pelastustyöntekijöitä tulvivalla kadulla Saksassa lauantaina.

Läntisen Euroopan ohella tulvat ovatkin osuneet nyt Euroopan keskiosiin. Itävallassa palomiehet hälytettiin töihin Salzburgin ja Tirolin alueilla, ja esimerkiksi historiallinen Halleinin kaupunki oli veden valtaama.

”Voimakkaat sateet ja myrskyt aiheuttavat valitettavasti vakavia vahinkoja monissa paikoissa Itävallassa”, kirjoitti liittokansleri Sebastian Kurz Twitterissä.

Myös Saksan ja Tshekin rajalla sijaitsevalla Saksin alueella joet nousivat eilisiltana aiheuttaen vahinkoa.

Uutistoimisto AFP kertoo, että Saksan liittokansleri Angela Merkel vierailee pahiten tulvasta kärsineillä alueilla sunnuntaina.

Saksan hallinto on luvannut tuhoutuneille alueille sekä rahallista että aineellista tukea. Hallitus aikoo myös perustaa erillisen apurahaston auttamaan jälleenrakentamisessa.

Belgian hallinto on julistanut tulevan tiistain kansalliseksi surupäiväksi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: