Armeijan lentokone syöksyi maahan Filippiineillä kyydissään 92 ihmistä — ainakin 17 ihmistä kuollut - Maailma - Satakunnan Kansa

Armeijan lentokone syöksyi maahan Filippiineillä kyydissään 92 ihmistä — ainakin 17 ihmistä kuollut

Tähän mennessä ainakin 40 ihmistä on pelastettu koneen palavista jäänteistä.

4.7.2021 9:42

Filippiineillä useita kymmeniä ihmisiä kuljettanut armeijan lentokone on pudonnut maahan, kertoo Filippiinien asevoimien päällikkö. Uutistoimisto Reutersin mukaan maan puolustusministeri kertoo onnettomuudessa kuolleen ainakin 17 ihmistä.

Koneessa oli maan puolustusministeri Delfin Lorenzanan mukaan 92 ihmistä, joista kolme oli lentäjiä ja viisi muita miehistön jäseniä, kertoo uutistoimisto Reuters. Tiedot koneessa olleiden ihmisten määrästä kuitenkin vaihtelevat. Uutistoimisto AFP:n tietojen mukaan koneessa olisi ollut 85 ihmistä.

Uutistoimisto Reutersin mukaan tähän mennessä ainakin 40 ihmistä on pelastettu koneen palavista jäänteistä.

Kone syöksyi maahan sunnuntaina yrittäessään laskeutua Jolon saarelle Sulun provinssissa Etelä-Filippiineillä.

Asevoimien päällikön Cirilito Sobejanan mukaan pelastustyöt ovat käynnissä. AFP kertoo, että Sobejananin mukaan pelastettuja ihmisiä hoidetaan läheisessä sairaalassa.

– Kuljettaessaan joukkojamme Cagayan de Orosta kone ohitti kiitotien ja yritti palauttaa tehoja, mutta se ei onnistunut, Sobejana kertoi AFP:n mukaan paikallisille tiedotusvälineille, ja kuvaili onnettomuutta "erittäin valitettavaksi".

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut