Intian valtapuolue hävisi vaalit merkittävässä osavaltiossa, vaalien järjestäminen koronan keskellä nosti kritiikkiä - Maailma - Satakunnan Kansa

Intian valtapuolue hävisi vaalit merkittävässä osavaltiossa, vaalien järjestäminen koronan keskellä nosti kritiikkiä

Intiassa on äänestetty viime viikkoina viidessä osavaltiovaalissa.

Koronavirusta sairastava saa lisähappea Ghaziabadissa Intiassa sunnuntaina.­

3.5. 8:22

Intiassa pääministeri Narendra Modin hindunationalistinen BJP kärsi sunnuntaina vaalitappion merkittävän osavaltion vaaleissa.

Merkittävin häviö puolueelle tuli 90 miljoonan asukkaan Länsi-Bengalissa, jossa vaalit vei sosiaalidemokraattinen oppositiopuolue TMC. Puolue nousee nyt valtaan kolmannen kerran huolimatta BJP:n ankarasta kampanjoinnista osavaltiossa.

TMC:n johtaja ja Modin tunnettu kriitikko Mamata Banerjee totesi vaalivoiton jälkeen, että koronapandemian kuriin saaminen osavaltiossa on nyt puolueen tärkein tavoite.

Intiassa on äänestetty viime viikkoina viidessä osavaltiovaalissa. Sunnuntaina kerrottujen tulosten mukaan BJP varmisti voiton Assamin osavaltiossa, mutta ei saanut aikaan merkittäviä voittoja muualla, kertoo BBC.

Etukäteen arvioitiin, että Intian erittäin vaikea koronatilanne voi vaikuttaa valtapuolueen kannatukseen.

Vaalikampanjoinnin on arvioitu olleen myös yksi syy maan koronatilanteen huonontumiselle uskonnollisten kokoontumisten lisäksi. Osa intialaisista on kritisoinut sitä, että vaalit edes järjestettiin pahan koronakriisin keskellä, kertoo New York Times.

Sunnuntaina Intiassa todettiin ennätysmäärä uusia kuolemantapauksia koronan vuoksi, lähes 3700.

Lisäksi viimeisen 10 päivän aikana maassa on todettu joka päivä yli 300 000 uutta koronatartuntaa, kertoo BBC.

Asiantuntijat ovat arvioineet, että niin tartuntojen kuin kuolemantapausten määrät ovat todellisuudessa suurempia kuin raportoidut määrät.

Monet sairaalat ovat olleet äärirajoilla ja pulaa on ollut niin sairaalapaikoista kuin hapesta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?