Ranskan Macron ja Saksan Merkel puolustavat EU:n rokotusstrategiaa - Maailma - Satakunnan Kansa

Ranskan Macron ja Saksan Merkel puolustavat EU:n rokotusstrategiaa

Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Saksan liittokansleri Angela Merkel ja puolustivat perjantaina Euroopan unionin yhteistä rokotuskampanjaa.

5.2. 21:59

Berliini

Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron puolustivat perjantaina Euroopan unionin yhteistä rokotuskampanjaa sen alkuvaikeuksista huolimatta.

– Tuen täysin Euroopan lähestymistapaa, Macron kertoi etälehdistötilaisuudessa Merkelin kanssa käytyjen neuvottelujen jälkeen.

Merkel puolestaan painotti EU:n yhteistilausten olevan edelleen oikea valinta, vaikka rokotekampanjan alkukankeus on osoittanut, että unionin tulee lisätä lääketuotannon kapasiteettia. Hän sanoi EU:n ja rokotevalmistajien tekevän työtä niin nopeasti kuin mahdollista nopeuttaakseen rokotuksia ja laajentaakseen tuotantolinjoja.

Merkelin mukaan EU on tilannut koronarokotteita enemmän kuin tarpeeksi kaikille unionin alueen 450 miljoonalle asukkaalle.

Macron myönsi perjantaina, että kokeellisten mrna-rokotteiden pikainen menestys oli yllätys. Macronin mukaan kukaan ei olisi voinut tietää, että turvallisia rokotteita saataisiin käyttöön niin nopeasti.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: