Kultainen vessaharja on tsaarin valtikka: Navalnyi ja Putin taistelevat elämästä ja kuolemasta – kirjailija Viktor Jerofejev kertoo, kumpi on voitolla - Maailma - Satakunnan Kansa

Kultainen vessaharja on tsaarin valtikka: Navalnyi ja Putin taistelevat elämästä ja kuolemasta – kirjailija Viktor Jerofejev kertoo, kumpi on voitolla

Maineikas venäläinen kirjailija Viktor Jerofejev käsittelee puheenvuorossaan kahden voimakastahtoisen miehen sadunomaista kamppailua, jossa tavallisen ihmisen sympatiat siirtyvät pelottoman valtaistuimen tavoittelijan, Navalnyin, puolelle. Kultainen vessaharja on viimeinen pisara symboleihin uskovalle kansalle. Suomessa kirjoituksen julkaisee Lännen Media.

28.1. 19:01

Tsaarinvallan symboli on valtikka. Jo yli 20 vuotta Venäjää hallinneella Vladimir Putinilla ei ole ollut valtikkaa. Mutta nyt se ilmestyi.

Tammikuun 23:ntena ympäri maata kiertäneet protestimielenosoitukset pidettiin tsaarillisen symbolin merkeissä. Sellaiseksi nousi vessaharja. Putin aloitti aikoinaan vessavertauksella lausuessaan, että tshetsheenitaistelijat ”nitistetään vaikka paskahuussiin”. Maa painoi nämä sanat mieleensä ainiaaksi, ja näköjään hän lopettelee nyt uudella vessameemillä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: