Vanuatulla ensimmäinen koronavirustapaus - Maailma - Satakunnan Kansa

Vanuatulla löydettiin saarivaltion ensimmäinen koronavirustapaus

Alueet, joilla covid-19-tautia ei ole, käyvät yhä harvinaisemmiksi.

Vanuatun pääministeri Charlot Salwai (vas.) tapasi Australian pääministerin Scott Morrisonin Tuvalussa elokuussa 2019. Vasta nyt Vanuatu sai ensimmäisen koronavirustapauksensa.

12.11.2020 11:23

Lista maailman alueista, joilla ei ole koronavirusta, lyhenee. Tyynellä valtamerellä sijaitseva pieni saarivaltio Vanuatu on kertonut tavanneensa siellä ensi kertaa covid-19-tautia kantavan ihmisen, kertoo USA Today -lehti.

Eteläisellä Tyynellämerellä sijaitsevalla 30 000 asukkaan Vanuatulla havaittiin tartuntatapaus tiistaina. Koronatestissä positiivisen tuloksen sai Vanuatun kansalainen, joka oli palannut maahan Yhdysvalloista, kertoi Vanuatun terveysministeriö.

Taudin saanut mies on 23-vuotias eikä hänellä ole sen kummempia oireita. Hän palasi maahan 4. marraskuuta.

Hänet eristettiin muista matkustajista jo Vanuatulle saapuvan lennon aikana. Hänet pidettiin tarkasti erossa muista ihmisistä myös lentokentällä ja maakuljetuksen aikana, kun hänet vietiin karanteeniin.

Mies eristettiin tällä tavalla varotoimenpiteenä, koska hän oli tulossa korkean koronariskin alueelta.

Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan maailmassa on enää vain harvoja paikkoja, joihin koronavirus ei ole vielä yltänyt. Niihin kuuluvat sellaiset eristäytyneet alueet Tyynellä valtamerellä kuten Mikronesia, Nauru, Samoa ja Tonga.

Maailmassa on havaittu jo yli 52 miljoonaa koronavirustapausta, yksin Yhdysvalloissa niitä on yli 10 miljoonaa, kertoo Johns Hopkins -yliopisto. Tautiin kuolleiden määrä maailmassa lähestyy 1,3 miljoonaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut