WP: Sessions keskusteli kahdesti Venäjän suurlähettilään kanssa viime vuonna - Maailma - Satakunnan Kansa

WP: Sessions keskusteli kahdesti Venäjän suurlähettilään kanssa viime vuonna

2.3.2017 8:42

Yhdysvaltain oikeusministeriön viranomaisen mukaan oikeusministeri Jeff Sessions keskusteli kahdesti viime vuonna Venäjän suurlähettilään kanssa. Asiasta kertoo Washington Post. BBC:n mukaan oikeusministeriö on vahvistanut tiedon.

Sessions ei tuonut asiaa esille kongressin kuulemisessa, jossa häneltä kysyttiin mahdollisista yhteyksistä presidentti Donald Trumpin kampanjan ja Venäjän edustajien välillä.

Washington Postin mukaan toinen tapaamisista ajoittui syyskuuhun, jolloin Sessions ja lähettiläs Sergei Kisljak tapasivat kahden kesken. Toinen tapaaminen ajoittui heinäkuuhun. Tapaamisten aikaan senaattori Sessions toimi muun muassa Trumpin ulkopoliittisena neuvonantajana ja oli jäsen vaikutusvaltaisessa senaatin komiteassa. Sessions oli Trumpin merkittävä tukija tämän aloittaessa virallisesti kampanjointinsa viime vuoden helmikuussa.

AP: Sessions kiistää

Sessions kiistää tavanneensa ketään Venäjän viranomaista keskustellakseen Yhdysvaltain presidentinvaalikampanjaan liittyvistä asioista. Asiasta kertoo uutistoimisto AP. Sessionsin mukaan syytökset ovat virheellisiä. Hänen mukaansa hänellä ei ole tietoa, mistä syytöksissä on kyse.

Washington Post

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: