Useita kuollut junaturmassa Yhdysvalloissa, ihmisiä yhä loukussa - Maailma - Satakunnan Kansa

Useita kuollut junaturmassa Yhdysvalloissa, ihmisiä yhä loukussa

Juna syöksyi turmassa aseman sisään. Useita on menehtynyt.

29.9.2016 21:30

Ainakin yksi ihminen on kuollut ja toista sataa loukkaantunut junaturmassa Hobokenin asemalla New Jerseyssä Yhdysvalloissa.

Lähijuna syöksyi niin kovalla vauhdilla asemalle, että se nousi ilmaan törmättyään kiskojen päässä puskurina olleeseen betoniesteeseen. Tämän jälkeen se osui aseman kattoon, joka romahti osittain.

Osa loukkaantuneista on kriittisessä tilassa. Mediatietojen mukaan junaan olisi jäänyt ihmisiä loukkuun.

– Juna ei koskaan hidastanut. Syöksyimme suoraan läpi puskurin. Sen jälkeen oli jonkin verran paniikkia. Ihmiset yrittivät särkeä ikkunoita, kuvaili junassa matkustanut Jim Finan.

Finanin mukaan juna oli erittäin täynnä.

– Kaikki, jotka olivat seisomassa lensivät ympäriinsä. Näin paljon ihmisiä, joilla oli päävammoja ja haavoja, Finan jatkoi.

Junan etuosassa matkustanut Leon Offengenden kertoi myös, että juna oli suistunut raiteiltaan.

– Ensimmäinen vaunu suistui raiteilta ja osui asemarakennukseen. Katto on romahtanut vaunun ympärille, Offengenden kertoi CNN-uutiskanavalle.

– Valot sammuivat ja ihmiset alkoivat kirkua, hän jatkoi.

– Tilanne oli aika kaoottinen. Ihmiset ovat shokissa ja kaikilla on puhelimet, kamerat ja iPadit esillä. Otin muutamia kuvia ja videon ja panin ne verkkoon, Offengenden selvitti.

Onnettomuuden syystä ei ole vielä tietoa. New Jerseyn turmajunan kuljettaja on hengissä ja auttaa viranomaisia tutkinnassa, kertoo osavaltion kuvernööri.

Kuljettaja on kuitenkin vakavasti loukkaantunut ja sairaalassa.

Hobokenin asemalla tänään tapahtuneessa turmassa kuoli ainakin yksi ihminen ja loukkaantui toista sataa. Asema vaurioitui pahoin.

Yhdysvaltain edellinen paha junaturma sattui toukokuussa 2015, kun Washingtonin ja New Yorkin välillä kulkenut juna suistui raiteilta Philadelphiassa. Kahdeksan ihmistä kuoli ja 200 loukkaantui.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: