Isis vahvisti pelätyn johtajansa kuoleman - Maailma - Satakunnan Kansa

Isis vahvisti pelätyn johtajansa kuoleman

14.7.2016 9:13

Korkea-arvoinen Isis-komentaja Omar al-Shishani on tapettu Irakissa, kertoo jihadistijärjestön sivusto. Se perustaa tietonsa sotilaslähteeseen.

Sivuston mukaan Shishani tapettiin Sharqatin kaupungissa. Hän oli ollut puolustamassa Mosulia, joka on viimeinen Isisin hallussaan pitämä kaupunki Irakissa.

Yhdysvallat on aiemmin ilmoittanut Georgiassa syntyneen al-Shishanin kuolleen maaliskuussa. Nyt kyseessä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun Isis vahvistaa kuoleman. Sen mukaan Shishani oli Yhdysvaltain pommitusten kohteena viime päivinä.

Tuuheasta punaisesta parrasta tunnettu Al-Shishani oli etsityimpiä Isis-johtajia. Yhdysvallat oli luvannut hänen päästään viiden miljoonan dollarin palkkion. Yhdysvaltalaisen sotilaslähteen mukaan hän vastasi arvoltaan Isisin puolustusministeriä.

”Tsetseeni-Omaria” pidettiin ankarana ja kokeneena taistelijana. Hän soti muun muassa tsetseenikapinallisten joukoissa Venäjää vastaan, kunnes liittyi Georgian armeijaan vuonna 2006. Syyriaan hän siirtyi 2012, ja jo seuraavana vuonna Isis nimitti hänet Syyrian pohjoisten joukkojensa komentajaksi.

Al-Shishani johti useita keskeisiä taisteluja rintamalla, mutta ei kuitenkaan ilmeisesti kuulunut Isisin poliittiseen johtoon.

– Hänen kuolemansa ei vaikuta taistelukentällä. (Isisillä) on monia muita johtajia, sanoo Syrian Observatory for Human Rights -järjestön johtaja Rami Abdel Rahman.

– Isis valitsee, keiden naaman se haluaa tehdä tunnetuksi mediassa. Samalla se salaa todelliset johtajansa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: