Älä luovuta tietojasi vääriin käsiin – Katso, löytyykö tämä logo käyttämältäsi sivustolta - Maailma - Satakunnan Kansa

Älä luovuta tietojasi vääriin käsiin – Katso, löytyykö tämä logo käyttämältäsi sivustolta

11.7.2016 21:31

Euroopan unioni on heinäkuussa ottanut käyttöön uuden verkkopalveluiden turvallisuudesta kertovan luotettavuusmerkin. Merkin tarkoituksena on ohjata ja opastaa eurooppalaisia kuluttajia luotettavien sähköisten verkkopalveluiden käytössä.

Sininen munalukon muotoinen tunnus Euroopan unionin valkoisilla tähdillä viittaa heinäkuusta eteenpäin siihen, että verkkosivuston sähköiset palvelut ovat EU:n hyväksymiä ja niitä on turvallista käyttää.

Tämä ”turvamerkki” tarjoaa kuluttajalle takuun siitä, että verkkosivuilla tarjotut palvelut ovat EU:n standardien mukaisesti hyväksyttyjä sähköisen asioinnin luottamuspalveluja.

Euroopan komission hyväksymän luottamuspalvelun tarjoaja huolehtii muun muassa asiakkaidensa tietoturvasta ja henkilötietojen suojasta. Sinisellä turvamerkillä kuluttaja pystyy selkeästi erottamaan komission hyväksymät luottamuspalvelut muista luottamuspalveluista.

Komission mukaan luotettavuusmerkille on tänä päivänä tarvetta. Verkkopalvelujen turvallisuus ja luotettavuus sekä käytön mukavuus ovat sähköisten palveluiden käyttäjille yhä tärkeämpiä valintaperusteita.

Merkillä pyritäänkin myös lisäämään kuluttajien luottamusta EU:n sisämarkkinoiden sähköisiin palveluihin. Turvamerkin toivotaan pitkällä aikavälillä muun muassa kehittävän EU:n digitaalisia sisämarkkinoita.

Turvamerkki tulee selkeästi helpottamaan verkkopalveluiden kansainvälistä käyttöä. Se varmistaa muun muassa, että eurooppalaiset pystyvät käyttämään unionin jäsenvaltioiden rajat ylittäviä sähköisen tunnistamisen ja todentamisen menetelmiä vaivattomasti.

Näitä ovat muun muassa asiakirjan sähköinen allekirjoitus sekä sähköinen aikaleima, joka osoittaa, että asiakirja on toimitettu ajoissa.

Verkkopalveluiden sinistä turvamerkkiä voivat käyttää kaikki EU:n luotettaviksi kelpuuttamat sähköisten palveluiden tarjoajat.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: