Obama vaatii aselakien tiukennusta - Maailma - Satakunnan Kansa

Obama vaatii aselakien tiukennusta

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obaman mielestä aselakeja pitäisi kiristää.

17.6.2016 7:19

Yhdysvalloissa presidentti Barack Obama vaatii aselakien kiristämistä. Hänen mielestään aselakeihin liittyvän keskustelun on aika muuttua.

Obama sanoi, että poliitikot ovat juonineet Yhdysvaltoihin aselait, jotka sallivat terroristien ja mieleltään epävakaiden ihmisten ostaa raskaita aseita laillisesti.

Presidentin mukaan viranomaiset eivät voi pysäyttää jokaista häiriintynyttä, mutta he voivat vaikuttaa siihen, millaista tuhoa he tekevät.

Obama on vaatinut toistuvasti aselakien tiukennuksia. Yhdysvaltain republikaanivaltainen kongressi on kuitenkin torpannut kaikki aikeet, koska se on katsonut lakien kiristämisen rikkovan aseenomistajien perustuslaillisia oikeuksia.

Orlandon joukkomurha on kuitenkin ehkä muuttamassa ainakin joitakin näkökantoja. Yhdysvaltain senaatti nimittäin myöntyi eilen harkitsemaan tiukennuksia aselakeihin. Yli 14 tuntia kestäneessä keskustelussa demokraatit painostivat republikaanien hallitsemaa senaattia hyväksymään lain, joka estäisi esimerkiksi terroristiepäiltyjä ostamasta aseita.

Obama vaati lakien muuttamista vieraillessaan Orlandossa, jossa asemies surmasi sunnuntaina 49 ihmistä homoklubilla. Hän tapasi Pulse-yökerhon työntekijöitä, joukkomurhassa läheisiään menettäneitä ja sairaalahenkilökuntaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: