Arkkipiispan isäksi paljastui Churchillin yksityissihteeri - Maailma - Satakunnan Kansa

Arkkipiispan isäksi paljastui Churchillin yksityissihteeri

9.4.2016 11:19

Britanniassa kohistaan Canterburyn arkkipiispa Justin Welbyn alkuperästä. 60-vuotias anglikaanisen kirkon johtaja on saanut vasta aivan äskettäin tietää biologisen isänsä.

Welby on näihin päiviin asti pitänyt isänään viskikauppias Gavin Welbyä, mutta dna-testi on vahvistanut, että biologinen isä olikin pääministeri Winston Chuchillin viimeinen yksityissihteeri.

Isyysepäily sai alkunsa Daily Telegraphin selvityksistä, jotka viittasivat Sir Anthony Montague Brownen isyyteen. Lehti kirjoittaa keskustelleensa asiasta arkkipiispan kanssa, joka päätti mennä dna-testiin.

Arkkipiispa sanoo lausunnossaan, että paljastus tuli ”täytenä yllätyksenä”. Hän kertoo samalla, miten vanhempien runsas alkoholinkäyttö varjosti hänen lapsuuttaan.

– Isäni (Gavin Welby) kuoli alkoholin ja tupakoinnin vuoksi vuonna 1977, kun olin 21-vuotias.

Sir Anthony Montague Browne kuoli vuonna 2013.

Yhdennäköisyys herätti vaimon epäilyt

Arkkipiispan äiti Jane – nykyisin Lady Williams of Elvel – on antanut oman lausuntonsa ja sanoo isyysuutista miltei uskomattomaksi järkytykseksi. Hän myöntää menneensä sänkyyn Montague Brownin kanssa vain vähän ennen avioitumistaan Welbyn kanssa.

– Näyttää siltä, että silloiset varotoimet eivät tepsineet, ja suurenmoinen poikani sai alkunsa tästä suhteesta.

Daily Telegraphin mukaan äiti kuitenkin kiistää, että hän tai aviomies olisivat koskaan epäilleet aviomiehen isyyttä. Sen sijaan Sir Anthonyn vaimolla oli omat epäilynsä, jotka perustuivat siihen, että aviomies ja Justin Welby muistuttivat ulkoisesti suuresti toisiaan.

Dna-testauksessa käytettiin Montague Brownen säilyneitä hiuksia. Testi kertoi, että tämä on Justin Welbyn isä 99, 9779 prosentin todennäköisyydellä.

Arkkipiispa Welby vakuuttaa, ettei paljastus ole johtanut hänen mielessään eksistentiaaliseen kriisiin eikä hän kanna kaunaa ketään kohtaan.

– Tiedän kuka olen Jeesuksessa Kristuksessa. Identiteettini hänessä ei koskaan muutu.

Daily Telegraph

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: