Berliinissä henkilöauton kuljettaja ajoi väkijoukkoon - Maailma - Satakunnan Kansa

Berliinissä henkilöauton kuljettaja ajoi väkijoukkoon – seitsemän loukkaantui, ainakin kolmella vammat vakavia

Onnettomuus tapahtui sunnuntaiaamuna lähellä eläintarhan juna-asemaa. Poliisi on ottanut kuljettajan kiinni.

Poliisi valvoo Berliinin onnettomuuspaikalla. Seitsemän ihmistä loukkaantui, kun henkilöauto ajoi väkijoukkoon sunnuntaiaamuna. Auton kuljettaja on pidätetty.

26.7.2020 12:40

Useita ihmisiä loukkaantui sunnuntaiaamuna, kun kuljettaja ajoi henkilöautolla väkijoukkoon Saksan pääkaupungissa Berliinissä, saksalaismediat kertovat.

Onnettomuus tapahtui sunnuntaiaamuna noin kello 7.20 Charlottenburgin kaupunginosassa Berliinin eläintieteellisen puutarhan vieressä. Bild-lehden tietojen mukaan poliisi tutki aluetta pommikoirien avulla, mutta syy siihen ei ole tiedossa.

Bild-lehden mukaan seitsemän ihmistä on loukkaantunut. Heistä kolme on loukkaantunut vakavasti. Yksi loukkaantuneista jäi loukkuun auton alle. Yhtä ihmistä jouduttiin elvyttämään.

Monet tapahtumapaikalla olleet saavat kriisiapua. Paikalle tuli kymmeniä pelastuslaitoksen yksikköjä ja kaksi pelastushelikopteria, ja pelastuslaitos oli paikan päällä noin kaksi tuntia.

Bild-lehden mukaan kyseessä oleva ajoneuvo on musta Mercedes. Poliisi on ottanut kuljettajan kiinni. Vielä ei ole tietoa siitä, miksi kuljettaja ajoi jalkakäytävälle.

Saksalaislehdet Bild ja Berliner Zeitung kertovat poliisin arvelevan kyseessä olevan onnettomuus, joka johtui liian kovasta ajonopeudesta.

Berliinin poliisi kertoi Twitterissä, ettei tällä hetkellä ole todisteita siitä, että tapahtuneella olisi poliittista tai uskonnollista motivaatiota.

Saksalaismedioiden tietojen mukaan auton kuljettaja on 24-vuotias ja asuu Berliinissä. Autossa on Viron rekisterikilpi.

Paikalla on pelastushelikoptereita ja pelastuslaitosten ajoneuvoja. Poliisin tutkinta jatkuu.

Asiasta kertoivat Suomessa aiemmin Helsingin Sanomat ja Yle.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: