Tukholmassa kolme räjähdystä viime yönä - Maailma - Satakunnan Kansa

Tukholmassa kolme räjähdystä viime yönä

Voimakkain räjähdys tapahtui Södermalmilla lähellä keskustaa.

17.10.2019 12:40

Poliisilla oli kiireinen yö Tukholman alueella, jossa tapahtui kolme räjähdystä. Yksi räjähdys tapahtui Södermalmilla, muut Vaxholmissa ja Södertäljessä.

Poliisi hälytettiin Södermalmille kello 2.20 torstaina aamuyöllä, kirjoittaa SVT. Räjähdys tapahtui kiinteistön sisällä.

– Heräsin räjähdykseen ja siihen, kun koko talo tärisi. Aluksi luulin, että räjähdys tapahtui ulkona, mutta sitten tunsin palaneen hajua ja tajusin, että räjähdys tapahtui sisällä, kertoi yksi asukas SVT:lle.

– Kaikki porraskäytävän ikkunat olivat menneet rikki, lasinsirpaleita oli kaikkialla. Se oli voimakas räjähdys, kertoo asukas.

Kukaan ei loukkaantunut räjähdyksessä, mutta rakennus vaurioitui pahoin. Poliisi pitää räjähdystä tahallisena. Paikalta löytyi siihen viittaava termopullo.

Yksi räjähdys ortodoksikirkon lähellä

Jo aikaisemmin kello yhdeltä yöllä pelastuslaitos sai hälytyksen räjähdyksestä Vaxholmissa. Se tapahtui lähellä perinnetilaa. Alue on eristetty. Useita ikkunoita on särkynyt, mutta henkilövahingoilta vältyttiin.

Kolmas räjähdys tapahtui hieman ennen neljää aamuyöllä Södertäljessä lähellä Sankt Efraimsin syyrialais-ortodoksisen kirkon juhlatilaa.

Lähellä räjähdyspaikkaa oli jo palokunta valmiina.

– Olimme sammuttamassa useita palavia autoja, kun kuulimme räjähdyksen, kertoo paikallisen palokunnan päällikkö Roger Magnusson SVT:lle.

Räjähdys ei aiheuttanut Magnussonin mukaan suurta vahinkoa. Saman kirkon läheisyydessä on räjähtänyt jo kaksi kertaa aikaisemmin viimeisen vuoden aikana.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos