Kaksi USA:n merijalkaväen sotilasta pidätetty siirtolaisten salakuljetuksesta Meksikosta Yhdysvaltoihin - Maailma - Satakunnan Kansa

Kaksi USA:n merijalkaväen sotilasta pidätetty meksikolaissiirtolaisten salakuljetuksesta

Meksikolaiset olivat valmiita maksamaan kuljetuksesta rajan yli 8000 dollaria.

Henkilöt olivat pääsemässä rajan yli merijalkaväen auton kyydissä.

10.7.2019 13:16

Kaksi Yhdysvaltojen merijalkaväkeen kuuluvaa sotilasta on pidätetty USA:ssa meksikolaissiirtolaisten salakuljetuksesta, kertoo uutistoimisto AFP.

Byron Darnell Law II ja David Javier Salazar-Quintero pidätettiin heinäkuun 3. päivä Kalifornian osavaltiossa Jacubassa, selviää oikeuslaitoksen asiakirjasta AFP:n mukaan.

Heitä syytetään kolmen paperittoman henkilön kuljettamisesta noin kymmenen kilometrin matkan rajan yli Meksikosta Yhdysvaltoihin.

Henkilöt istuivat merijalkaväen auton takaosassa. He olivat valmiita maksamaan kuljetuksesta 8000 dollaria, mutta AFP:n mukaan ei ole tiedossa, kelle he olisivat rahat maksaneet.

Syytteen mukaan merijalkaväen työntekijät kuljettivat siirtolaisia tietoisesti ja tavoitteenaan tienata rahaa.

Merijalkaväen miehet syyttivät tapauksesta toisiaan. Salazar kertoi myös neljästä aiemmasta vastaavasta salakuljetusoperaatiosta. Hänen mukaansa Law oli ajanut heidät salakuljetushommiin, kun taas Law sanoi, että Salazar sai ohjeet salakuljetukseen puhelimitse.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun USA:n sotilasjoukkojen henkilöitä syytetään siirtolaisten auttamisesta rajan yli. AFP:n mukaan vastaavia tapauksia on tullut ilmi 2014, 2017 ja viime vuonna.

Rajan oli rajavartiolaitoksen tietojen mukaan ylittänyt laittomasti lähes 700 000 henkilöä lokakuun ja kesäkuun välisenä aikana, mikä on 140 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samalla aikavälillä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: