Boeing lahjoittaa 100 miljoonaa dollaria 737 MAX -lentoturmien uhrien perheille ja turma-alueille - Maailma - Satakunnan Kansa

Boeing lahjoittaa 100 miljoonaa dollaria 737 MAX -lentoturmien uhrien perheille ja turma-alueille

Varoilla tuetaan uhrien perheitä koulutus- ja elinkustannusten kanssa sekä turma-alueiden taloudellista kehitystä.

Boeing 737 MAX -konetyyppi asetettiin lentokieltoon ympäri maailmaa sen jälkeen, kun kahdessa maahansyöksyssä oli kuollut yhteensä lähes 350 ihmistä.

3.7.2019 21:06

Yhdysvaltalainen lentokonevalmistaja Boeing lahjoittaa 100 miljoonaa dollaria kahden lentoturman uhrien perheitä auttaville tahoille.

Boeing 737 MAX 8 -koneiden turmissa Indonesiassa lokakuussa 2018 ja Etiopiassa maaliskuussa 2019 kuoli yhteensä 346 ihmistä.

Lahjoitus on monivuotinen, kertoo uutistoimisto Reuters. Varat eivät mene suoraan perheille, vaan ne annetaan organisaatioille, jotka tukevat uhrien perheitä koulutus- ja elinkustannusten kanssa. Lisäksi lahjoituksia annetaan paikallisille hallinnoille turma-alueiden taloudellisen kehityksen tukemiseksi.

Yhtiö kertoo myös tuplaavansa minkä tahansa lahjoituksen sen työntekijät tekevät vuoden loppuun mennessä.

Lahjoitukset eivät liity kymmeniin oikeustapauksiin, joita uhrien perheet ovat virittäneet konejättiä vastaan. Yhtiö neuvottelee sovittelusummasta liittyen Indonesian turmaan. Yhtiö on tarjonnut vastaavaa menettelyä liittyen Etiopian turmaan, mutta sen kohdalla osa perheistä ei ole ainakaan toistaiseksi ollut halukas sovintoesityksille.

Etiopian onnettomuuden jälkeen 737 MAX -tyypin koneet asetettiin lentokieltoon ympäri maailmaa. Boeing myös aloitti onnettomuuksiin johtaneen järjestelmän päivittämisen ja on kertonut lentotestien etenemisestä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos