Nokia leikkaamassa 1200 työpaikkaa ranskalaisesta tytäryhtiöstä - Maailma - Satakunnan Kansa

Nokia on leikkaamassa kolmasosan ranskalaisen tytäryhtiönsä työpaikoista

Suomalaisyhtiö on vähentämässä reilut 1200 työntekijää omistamastaan Alcatel-Lucentista.

22.6.2020 18:23

Nokia leikkaa kolmanneksen eli yli 1  200 työpaikkaa omistamastaan Alcatel-Lucentista Ranskassa, kertoo uutistoimisto Reuters. Nokia on vahvistanut tiedon Reutersille. Nokian mukaan leikkaukset ovat välttämättömiä kustannuspaineiden vuoksi.

Leikkaukset tarkoittavat töiden loppumista kolmasosalta ranskalaisyhtiön työntekijöistä.

Alcatel-Lucent oli aikaisemmin Nokian kilpailija, joka siirtyi suomalaisyhtiön omistukseen vuonna 2015 tapahtuneessa yrityskaupassa. Kaupan arvo oli 15,6 miljardia euroa.

Kaupan yhteydessä Nokia lupasi säilyttää tytäryhtiön työpaikat ja laajentaa sen tutkimus- ja kehitystoimintaa Ranskassa.

Yhtiö itse arvioi, että viisi vuotta sitten tehty sitoumus ei enää koske sitä. Nokia on vähennyksistä huolimatta jatkossakin merkittävä työnantaja Ranskassa, totesi Nokian ranskalaisen tytäryhtiön hallituksen puheenjohtaja Thierry Boisnon.

Ranskassa Nokian palveluksessa työskentelee reilut 5 000 työntekijää, joista reilut 3 600 kuuluu Alcatel-Lucentin alaisuuteen.

Reutersin mukaan irtisanomisista voi tulla Ranskassa poliittinen kysymys. Nykyinen presidentti Emmanuel Macron valvoi kaupan toteutumista tarkasti vuonna 2015, jolloin hän toimi maan talousministerinä.

Ammattiyhdistyksen edustajat toivovatkin, että hallitus ja presidentti tulevat työntekijöiden avuksi leikkausten estämiseksi.

Tilannetta kommentoitiin Ranskan talousministeriöstä vielä maanantain aikana. Reutersin mukaan ministeriötä edustava virkamies totesi, että Nokian on ”todella merkittävästi vähennettävä leikattavien työpaikkojen määrää”.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: