Asap Rocky vapaalle jalalle odottamaan tuomiota - Maailma - Satakunnan Kansa

Asap Rocky vapaalle jalalle odottamaan tuomiota

Tuomari kertoi Tukholmassa julistavansa Rap-artistin tuomion 14. elokuuta.

Rakim Mayers (vas.) taiteilijan kuvaamana oikeusistunnon aikana Tukholmassa perjantaina oikealla puolellaan puolustusasianajaja Slobodan Jovicic.

2.8.2019 20:55

Tukholma. Yhdysvaltalaisen rap-artistin Asap Rockyn eli Rakim Mayersin tuomio julistetaan 14. elokuuta, kertoi tuomari Tukholmassa perjantaina.

Syyttäjä vaati Mayersille puolen vuoden vankeutta koska tämä oli tovereineen potkinut maassa makaavaa miestä riidan aikana 30. kesäkuuta. Mayers ja hänen kaksi henkivartijaansa vapautettiin vankeudesta odottamaan tuomiota.

Perjantaina kuultiin tappelun todistajia, jotka kertoivat, että he eivät nähneet Mayersin tai tämän tovereiden lyöneen 19-vuotiasta miestä pullolla.

Syyttäjien mukaan riidan jälkeen Mayers olisi heittänyt Mustafa Jafarin maahan, minkä jälkeen hän olisi tovereidensa kanssa potkinut ja lyönyt 19-vuotiasta. Omassa todistuksessaan Jafari kertoi saaneensa päähänsä iskun pullosta sen jälkeen kun hän oli seurannut Mayersin ryhmää.

Mayers sanoi oikeudelle torstaina, että hän heitti Jafarin maahan myöntäen tönineensä ja potkineensa tätä. Hänen mukaansa 19-vuotias oli hyökännyt hänen henkivartijoidensa kimppuun. Hän kielsi lyöneensä Jafaria pullolla.

Mayers pidätettiin 3. heinäkuuta sen jälkeen, kun hän oli osallistunut tappeluun tukholmalaisen hampurilaisravintolan ulkopuolella 30. kesäkuuta.

Trump: Mayers matkalla kohti kotia

Oikeusjuttu on saanut kansainvälisen median huomion varsinkin sen jälkeen kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump pyysi Ruotsin pääministeriä Stefan Löfveniä auttamaan Mayersin vapauttamiseksi.

Löfven sanoi, että hän ei voi vaikuttaa itsenäiseen ruotsalaiseen oikeuslaitokseen.

Trump sanoi perjantai-iltana, että Mayers oli vapautettu vankilasta ja että tämä oli matkalla kohti kotia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: