Paraatiin Saksassa ajanut oli poliisin vanha tuttu - Maailma - Satakunnan Kansa

Paraatiin Saksassa maanantaina ajanut oli poliisin vanha tuttu – sanoi kotoa lähtiessään olevansa pian sanomalehdessä

30 ihmistä loukkaantui maanantaina, kun mies ajoi autolla karnevaaliparaatiin. Motiivista ei ole vielä tietoa.

Ainakin 30 ihmistä loukkaantui, kun mies ajoi kuvan hopeisella Mercedes Benzillä väkijoukkoon.

25.2.2020 11:45

Poliisi on tehnyt toisenkin pidätyksen tapauksessa, jossa mies ajoi karnevaaliparaatiin Saksassa.

Frankfurter Allgemeine Zeitungin haastattelemien viranomaislähteiden mukaan toinen pidätetty seurasi väkijoukkoon ajanutta autoa ja kuvasi sitä. Toistaiseksi ei tiedetä, oliko hän mukana tapahtumissa vai vain utelias sivustaseuraaja.

Väkijoukkoon ajanut mies on edelleen sairaalassa, eikä häntä ole päästy kuulemaan. Poliisi ei ole kertonut, missä yhteydessä vammat syntyivät ja millaisia ne ovat. Silminnäkijöiden mukaan ihmiset avasivat auton ovet sen pysähdyttyä ja kävivät kuljettajan kimppuun.

Poliisi tutkii asiaa tapon yrityksenä, mutta toistaiseksi yliajolla ei tiedetä olevan poliittisia motiiveja.

Miehellä ei epäillä olevan kytköksiä ääriliikkeisiin

Hessenin osavaltion poliisin mukaan mies on 29-vuotias Saksan kansalainen ja kotoisin samasta Volkmarsenin kaupungista, jossa väkijoukkoon ajaminen tapahtui. Miehellä ei tiedetä olevan yhteyksiä äärioikeistoon tai ääriajatuksia. Sen sijaan hän oli poliisin vanha tuttu pahoinpitelyn, kotirauhan rikkomisen ja painostuksen vuoksi.

Sosiaalisessa mediassa lähti jo maanantaina kiertämään kuva epäillystä tekijästä. Poliisin mukaan kuvassa olevalla henkilöllä ei ole mitään tekemistä yliajon kanssa. Poliisi on kehottanut lopettamaan väärien uutisten jakamisen.

Viranomaisten mukaan mies ei ollut humalassa. Televisiokanava RTL on onnistunut haastattelemaan epäillyn naapuria, jonka mukaan tämä vaikutti olevan huumausaineiden vaikutuksen alaisena.

– Näin hänen ajavan pois tänään. Hän näytti olevan aineissa ja sanoi olevansa pian sanomalehdessä, naapuri sanoi.

Auto eteni väkijoukossa noin 30 metriä

30 ihmistä loukkaantui, kun mies ajoi karnevaaliparaatiin maanantaina. Loukkaantuneista kymmenen on lapsia ja seitsemän on loukkaantunut vakavasti. Poliisi otti yliajajan kiinni tekopaikalta.

Yliajo tapahtui noin kello 14.45 paikallista aikaa. Auto ajoi väkijoukon läpi noin 30 metrin matkan ennen kuin se pysähtyi. Saksalaismedian mukaan kuljettaja oli tahallaan ajanut poliisin asettamien muovisten kulkuesteiden läpi päästäkseen karnevaalialueelle.

Poliisi pyysi kaikkia niitä, joilla on valokuvia tai videoita tapahtuneesta lähettämään niitä poliisille.

Volkmarsen on pieni 7000 asukkaan kaupunki Hessenin osavaltion pohjoisosassa, noin 200 kilometriä Frankfurt am Mainista pohjoiseen.

Hanaussa Etelä-Hessenissä viikko sitten pyssymies surmasi 11 ihmistä, myös itsensä, yhdessä maan pahimmista rasistisista hyökkäyksistä toisen maailmansodan jälkeen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: