Libyassa ilmaisku siirtolaisten pidätyskeskukseen - Maailma - Satakunnan Kansa

Libyassa ilmaisku siirtolaisten pidätyskeskukseen – 40 kuoli ja 80 loukkaantui

Pakolaisia autetaan Italian merivoimien aluksesta ulos. Heidät saatiin turvaan Libyan rannikon edustalta. Libya on ollut viime vuosina yksi pääasiallisista reiteistä Italiaan pyrkivien Afrikan maiden siirtolaisille.

3.7.2019 11:01 | Päivitetty 3.7.2019 11:01

Libyan pääkaupungin Tripolin läheisyydessä tiistai-iltana tapahtuneessa ilmaiskussa on kuollut ainakin 40 ja loukkaantunut noin 80 siirtolaista. Isku kohdistui siirtolaisten pidätyskeskukseen, jossa oli 616 ihmistä.

Paikallisten terveysviranomaisten mukaan uhriluku voi vielä nousta. BBC:n mukaan kuolleet ovat pääasiassa Afrikan siirtolaisia.

– Leiri tuhoutui, ihmiset itkevät ja ovat järkkyneitä. Se oli kauheaa, kertoi hyökkäyspaikalla ollut lääkäri Khalid Bin Attia BBC:lle.

Siirtolaisten pääasiallinen reitti

Libya on ollut viime vuosina yksi pääasiallisista reiteistä Italiaan pyrkivien Afrikan maiden siirtolaisille.

BBC:n mukaan YK:n tukema Libyan hallitus syyttää iskusta Khalifa Haftarin johtamaa Libyan kansallisarmeijaa, joka on kieltänyt olevansa iskun takana. Se tuomitsi iskun "hirvittävänä rikoksena".

Kansallisarmeija aloitti jo huhtikuussa iskut hallitusta vastaan ja on ottanut haltuunsa maan etelä- ja itäosia. Maanantaina se oli ilmoittanut aloittavansa mittavat ilmaiskut Tripolin alueelle.

YK ilmaisi huolensa siitä, että isku kohdistui juuri siirtolaiskeskukseen.

Libyan pelätään ajautuvan samanlaiseen väkivallan kierteeseen kuin vuonna 2011, jolloin pitkäaikainen diktaattori Muammar Gaddafi tapettiin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: