Rahtilaiva ja venäläinen sotalaiva törmäsivät Juutinraumassa - Maailma - Satakunnan Kansa

Rahtilaiva ja venäläinen sotalaiva törmäsivät Juutinrauman salmessa sakeassa sumussa

23.9.2020 13:41

Helsinki

Rahtilaiva ja venäläinen sotalaiva törmäsivät toisiinsa Juutinrauman salmessa Tanskan vesillä keskiviikkona kymmenen aikaan aamulla paikallista aikaa.

Törmäys tapahtui Tanskan vesillä Juutinrauman tunnelista etelään, lähes Ruotsin ja Tanskan puolivälissä, kerrotaan uutistoimisto TT:lle Tanskan puolustusvoimista.

Alukset näyttävät kulkeneen pohjoista kohti kumpikin hieman eri kurssia, mikä on johtanut törmäykseen, sanoo päivystävä upseeri Klaus Rasmussen. Törmäyksen syystä ei vielä ole tietoa, mutta alueella on ollut sakeaa sumua, kertoi puolestaan pelastusjohtaja Jörgen Hansson Ruotsin merenkulkuvirastosta ruotsalaislehti Aftonbladetille.

Alukset on tarkastettu, eikä öljyvuodoista tai veden tulvimisesta aluksiin ole löytynyt merkkejä.

Marshallinsaarten lipun alla purjehtiva 145-metrinen rahtialus on vielä paikalla lisätutkimuksia varten, mutta tanskalaiset viranomaiset eivät voi määrätä venäläistä alusta jäämään paikalle. Venäläisalus on tutkittu vain ulkopuolelta.

–  Kyseessä on Venäjän valtion laiva, joten se on Venäjän aluetta. Tämän vuoksi emme voi määrätä seuraamuksia, Rasmussen sanoo.

Paikalla on Aftonbladetin mukaan ollut myös Ruotsin merenkulkuviraston yksiköitä.

Törmäystä tutkii Tanskan vesiliikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: