Sotilas ampui kuoliaaksi ainakin 20 Thaimaassa – CNN: Ampuja on kateissa - Maailma - Satakunnan Kansa

Sotilas ampui kuoliaaksi ainakin 20 Thaimaassa – CNN: Ampuja on kateissa

Sotilas avasi tulen väkijoukkoon Thaimaassa Koratin kaupungissa. Mies ampui ensin komentajansa kasarmilla.

Korat on noin 145 000 asukkaan kaupunki.

8.2.2020 21:46

Thaimaassa on tapahtunut vakava ampumavälikohtaus. Sotilas avasi tulen väkijoukkoon ostoskeskuksessa Thaimaassa Koratin kaupungissa, joka tunnetaan myös nimellä Nakhon Ratchasima. Khorat sijaitsee noin 250 kilometrin päässä Bangkokista koilliseen.

Medioiden mukaan ainakin 20 ihmistä on kuollut. Reuters kertoi aiemmin, että paikallinen poliisi ja sotilaat rynnäköivät sisään ostoskeskukseen ja pelastivat satoja ihmisiä. CNN:n uusimpien tietojen mukaan ampuja on kateissa.

– Uskomme, että hän on edelleen ostoskeskuksessa. Selvitämme asiaa, viranomaistaho kertoi CNN:lle.

Tiedossa ei ole, onko tekijällä panttivankeja.

Näin kaikki tapahtui

Mies oli ensin ampunut kasarmilla kuoliaaksi komentajansa ja kaksi muuta ihmistä.

Sen jälkeen hän varasti aseita ja ammuksia ja otti käyttönsä armeijan Hummer-maasturilla. Hän ajoi kohti kauppakeskusta ja ampui ihmisiä matkalla. Ostoskeskuksessa 32-vuotias sotilas avasi rynnäkkökiväärillä tulen väkijoukkoon.

Sotilas ampui myös kaasupulloa, joka räjähti ja sytytti tulipalon.

Miehen motiiveista ei ole tietoa, muitta paikallisten lehtitietojen mukaan hänelle oli tullut riitaa maakaupasta, jossa koki tulleensa kohdelluksi epäoikeudenmukaisesti.

Facebookissa jakamassaan kirjoituksessa hän sanoi, että rikkaat eivät voi ottaa rahojaan mukaan hautaansa.

Suomalaisista ei tietoa

Ulkoministeriön viestintäpäivystyksestä kerrotaan, että toistaiseksi ei ole tiedossa, että uhrien joukossa olisi suomalaisia.

Ulkoministeriön tiedossa on, että muutama suomalainen on tehnyt matkustusilmoituksen alueelle. Alueella saattaa kuitenkin olla enemmänkin suomalaisia, koska kaikki eivät tee matkustusilmoitusta.

Ministeriö on lähettänyt alueella oleville viestin, jossa pyydetään seuraamaan paikallisviranomaisten tieotteita ja ilmoittamaan tilanteestaan omaisille. Hätätapauksessa voi olla yhteydessä ulkoministeriöön.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: