Aseistautunut mies haavoitti kuutta poliisia Philadelphiassa - Maailma - Satakunnan Kansa

Jälleen ampumavälikohtaus Yhdysvalloissa – aseistautunut mies haavoitti kuutta poliisia Philadelphiassa

Aseella varustautunut mies on pidätetty. Hän piti asunnossaan vankina viittä ihmistä, jotka selvisivät tapauksessa vammoitta.

Aseella varustautunut mies haavoitti kuutta poliisia Philadeplhiassa. Hän jatkoi ampumista useiden tuntien ajan.­

15.8.2019 11:04

Kuusi poliisia loukkaantui ampumavälikohtauksessa Philadeplhiassa Yhdysvalloissa keskiviikkona. Aseella varustautunut mies on pidätetty.

Mies linnoittautui kotiinsa useiden tuntien ajaksi, kunnes antautui poliisille. Epäilty ampui poliisia kohti ajoittain useiden tuntien ajan. Tilanne kesti lähes kahdeksan tuntia.

Poliisi vaati miestä antautumaan. Poliisit yrittivät neuvotella aseistautuneen miehen kanssa, mutta tämä ei suostunut vastaamaan puhelimeen. Poliisit olivat yhteydessä myös miehen perheenjäseneen ja lakimieheen.

Kaksi virkailijaa ja kolme siviiliä jäivät loukkuun miehen asuntoon. BBC:n mukaan poliisi nimitti tapahtumaa "panttivankitilanteeksi".

– Poliisin SWAT-tiimi evakuoi heidät muutama tunti ennen kuin tilanne päättyi, kertoi Philadelphian poliisipäällikkö Richard Ross Jr. toimittajille CNN:n mukaan.

Yhdysvalloissa on tapahtunut elokuun aikana useita vakavia joukkoampumisia ja ampumavälikohtauksia, mikä on herättänyt keskustelua maan aselaeista.­

Ampuminen alkoi pidätystilanteessa

Tilanne alkoi keskiviikkona iltapäivällä paikallista aikaa, kun poliisi meni epäillyn kotiin tarkoituksenaan pidättää tämä. Henkilöstä oli annettu pidätysmääräys, koska miestä epäiltiin huumerikoksista. Poliisin mukaan asiat lähtivät menemään pieleen lähes välittömästi.

Poliisit jäivät loukkuun eri puolille epäillyn asuntoa, kun ampuminen alkoi. Poliisi vastasi tulitukseen.

– Monet heistä joutuivat pakenemaan ikkunoiden ja ovien läpi, kertoi Eric Gripp Philadelphian poliisista CNN:n mukaan.

Kuusi virkailijaa sai vammoja, jotka eivät ole hengenvaarallisia. Yksi poliiseista sai luodista vamman päähänsä. Heidät on jo päästetty sairaalahoidosta.

Juuri ennen ampumista kuvatulla videolla näkyy CNN:n mukaan yli 50 poliisiautoa ja kymmeniä poliiseja aseistetun miehen asunnon ulkopuolella.

Epäilyllä oli tiettävästi useita aseita. BBC kertoo, että paikallismedioiden mukaan epäilty jakoi tilanteen suorana livelähetyksenä Facebookissa. Tapauksen todistaja kertoi paikallismedialle kuulleensa yli sata laukausta ja ihmisten juoksevan henkensä edestä.

Kymmeniä kuollut ampumavälikohtauksissa elokuussa

Yhdysvallat on saanut viime viikkojen aikana runsaasti huomiota ampumavälikohtausten takia. Elokuun alussa maassa tapahtui kaksi joukkoampumista joissa kuoli kymmeniä ihmisiä. Tapaukset herättivät keskustelua maan aselaeista, ja keskustelu virisi jälleen torstain vastaisen yön tapahtumien jälkeen.

Philadelphian pormestari vaati tiukempaa asevalvontaa ja sanoi CNN:n mukaan, että kaupungin poliisi tarvitsee apua, jotta aseet saadaan pidettyä kaukana rikollisten käsistä.

Valkoisen talon mukaan Yhdysvaltojen presidenttiä Donald Trumpia on tiedotettu tapahtuneesta ja selvittää tilannetta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?