Trump ja demokraatit ottivat yhteen Valkoisessa talossa - Maailma - Satakunnan Kansa

Trump ja demokraatit ottivat yhteen Valkoisessa talossa: demokraattien mukaan Trump sai "hermoromahduksen"

Tapaaminen järjestettiin sen jälkeen kun edustajainhuone oli vastustanut Yhdysvaltain joukkojen vetämistä Syyriasta.

Demokraattien mukaan presidentti Donald Trump oli nimittänyt edustajainhuoneen puheenjohtajaa Nancy Pelosia "kolmannen luokan poliitikoksi".

17.10.2019 10:10

Yhdysvaltain kongressin demokraattijohtajat marssivat ulos Valkoisen talon tapaamisesta sen jälkeen kun presidentti Donald Trump oli raivoissaan nimittänyt edustajainhuoneen puheenjohtajaa Nancy Pelosia "kolmannen luokan poliitikoksi". Demokraatit puolestaan syyttivät Trumpin kokeneen "hermoromahduksen".

Asiasta kertovat uutiskanava CNN ja uutistoimisto Reuters.

– Hän loukkasi erityisesti puheenjohtajaa. Tämä säilytti täysin malttinsa, mutta presidentti nimitti häntä kolmannen luokan poliitikoksi, sanoi senaatin demokraattijohtaja Chuck Schumer toimittajille CNN:n mukaan.

– Tässä ei ollut kyse dialogista, tämä oli jonkinlaista palopuhetta, Ikävää palopuhetta, jossa ei keskitytty faktoihin.

Pelosi lisäsi, että "todistimme presidentin puolelta hermoromahdusta, ikävä sanoa".

Demokraattijohtajat olivat Valkoisessa talossa puhumassa Syyrian tilanteesta. Hieman aiemmin edustajainhuone oli ylivoimaisesti hyväksynyt päätöslauselman, jossa vastustettiin Trumpin hallinnon tekemää päätöstä vetää amerikkalaisjoukot pois Syyriasta.

Jännitteet kongressin demokraattien ja Valkoisen talon välillä ovat nousseet jyrkästi sen jälkeen kun demokraatit käynnistivät virkarikostutkinnan Trumpista ja tämän kontakteista Ukrainaan.

Pelosi sanoi uskovansa, että Trump on hyvin "järkyttynyt" Syyria-päätöslauselmasta. Virkarikossyytteestä ei keskustelut tapaamisen aikana.

Trumpia ei haittaa Venäjän toimet Syyriassa

Trump sanoi keskiviikkona, että hän ei pane pahakseen sitä, että Venäjä auttaa Syyriaa konfliktissa Yhdysvaltain Nato-liittolaisen Turkin kanssa. Hän torjui kritiikin, että Yhdysvaltain joukkojen vetäminen olisi jättänyt kurdiliittolaiset yksin. Hän kutsui vetäytymispäätöstä "strategisesti loistavaksi".

Hän kertoi tästä toimittajille tavatessaan Italian presidentin Sergio Mattarellan.

Trumpin mukaan kurdit "eivät ole enkeleitä" ja että Venäjän tukeman Syyrian ja Turkin pitäisi selvittää asiat "taistelemalla".

Kurdijoukot olivat auttaneet länsimaisia joukkoja kukistamaan Islamilainen valtio (Isis) -terroristiryhmän.

Yhdysvaltain joukkojen vetäytyminen Pohjois-Syyriasta sai Turkin ja Venäjän kiirehtimään alueelle jakamaan sitä keskenään. Venäjän tukeman Syyrian presidentin Bashar al-Assadin joukoilla ei ole juuri ollut asiaa alueelle kahdeksan vuotta kestäneen sisällissodan aikana.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: