Isis-äiti palasi viime yönä Norjaan – Nyt maan hallitus ajautuu paluun vuoksi kohti kriisiä - Maailma - Satakunnan Kansa

Isis-äiti palasi viime yönä Norjaan – Nyt maan hallitus ajautuu paluun vuoksi kohti kriisiä

Norjaan lensi perjantain ja lauantain välisenä yönä Isis-äiti lapsineen. Naisen palautus on saanut aikaan hallituskriisin, kun edistyspuolue uhkaa jättää hallituksen.

Al-Holin leiriltä on nyt evakuoitu kaksi lasta Suomen viranomaisten toimesta.

18.1.2020 19:39

Norjalainen Aftonposten kirjoittaa, kuinka 29-vuotiaan norjalaisen Isis-äidin palautus on aiheuttanut maassa poliittisen kuohunnan.

Äiti palasi Norjaan, koska hänen 3- ja 5-vuotiaat lapsensa ovat sairaita. Lento saapui Osloon perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Lapset saivat lauantaina sairaalahoitoa. Toinen lapsista kärsii kystisestä fibroosista, joka heikentää keuhkojen ja haiman toimintaa.

Monet puolueet syyttävät Isis-äitejä sotarikoksista ja vastustavat palautuksia. Äiti pidätettiinkin heti Oslon lentokentällä epäiltynä terrorismista.

Hallituspuolueet koolla maanantaina

Pääministeri Erna Solbergin konservatiivipuolueen johtama hallitus on vaikeuksissa, sillä hallituksessa olevan edistyspuolueen johtaja Siv Jensen on vaatinut hallitukselta tiukennuksia maahanmuuttopolitiikkaan.

Isis-naisen kysymyksen takia Jensen puolueineen on jopa uhannut jättää hallituksen.

Puolueiden johtajat tapaavat maanantaina tarkoituksenaan keskustella hallituksen jatkosta sekä edistyspuolueen vaatimuslistasta.

Edistyspuolue hyväksyy lasten tuomisen, mutta ei naisten tuomista Syyriasta Norjaan.

Norjan suojelupoliisi kuulustelee

Norjan yleisradioyhtiön NRK:n mukaan Norjan suojelupoliisi kuulustelee naista epäiltynä terroristiryhmän toimintaan osallistumisesta.

Terrorismin uhkakuva ei kuitenkaan muutu Norjassa palautuksen vuoksi, sanoi suojelupoliisin johtaja Hans Sverre Sjovold NRK:lle.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut