Tukholman lähiöissä kaksi räjähdystä aamuyöllä peräjälkeen – yksi ihminen loukkaantui - Maailma - Satakunnan Kansa

Tukholman lähiöissä kaksi räjähdystä aamuyöllä peräjälkeen – yksi ihminen loukkaantui

Poliisi selvittää räjähdysten yhteyttä toisiinsa. Kerrostalot vaurioituivat räjähdysten voimasta.

Poliisi tutki viikko sitten maanantaina Tukholman Östermalmilla tapahtunutta räjähdystä. Viime yönä kaupungin lähiöissä tapahtui kaksi peräkkäistä räjähdystä kerrostaloissa.

21.1.2020 9:54

50 ihmistä evakuoitiin Tukholmassa tiistain vastaisena yönä, kun noin kello 2.30 paikallista aikaa kaupungissa tapahtui kaksi peräkkäistä räjähdystä kerrostaloissa, kertoivat Ruotsin yleisradioyhtiö SVT ja Aftonbladet.

Räjähdykset tapahtuivat Tukholman luoteisosassa sijaitsevissa Husbyn ja Kistan lähiöissä. Ainakin yksi ihminen loukkaantui ja hänet kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan. Poliisi mukaan ambulanssihoitajat tutkivat paikan päällä noin kymmenen ihmistä.

Talot sijaitsevat noin puolen kilometrin päässä toisistaan. Poliisi ja pelastusviranomaiset ovat paikalla tutkimassa räjähdyspaikkoja, jotka on eristetty. Poliisi selvittää, liittyvätkö räjähdykset toisiinsa.

Husbyssa sijaitsevan kerrostalon räjähdys oli voimakkaampi. Yhden asuinhuoneiston lisäksi muiden huoneistojen ikkunoita meni rikki räjähdyksen voimasta. Kistan räjähdys oli tapahtui ensin ja herätti asukkaita Husbyssa.

257 räjähdystä

Viikko sitten Tukholman Östermalmilla sijaitsevassa kerrostalossa tapahtui voimakas räjähdys, joka kuului kilometrien päähän. Maanantain vastaisena yönä Gyllenstiernsgatanilla tapahtunut räjähdys vaurioitti kerrostaloa ja sen lähelle pysäköityjä autoja.

Räjähdysten määrä Ruotsissa on voimakkaassa kasvussa, ja ne liittyvät useimmiten huumejengien välienselvittelyyn.

Viime vuonna maassa tapahtui 257 räjähdystä, kun edellisvuonna niitä oli 162, kertoo Ruotsin rikostentorjuntaneuvosto.

Räjähdyksiä tapahtui eniten suurissa kaupungeissa maan eteläosassa ja enenevässä määrin myös pääkaupungissa Tukholmassa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut