Suositun Stardust-yökerhon palo jätti lähtemättömät arvet - Maailma - Satakunnan Kansa

Suositun Stardust-yökerhon palo jätti lähtemättömät arvet – tapasimme omaisia, jotka hakevat yhä oikeutta: "Sisareni eivät tulleet koskaan enää kotiin"

Irlantilainen Antoinette Keegan menetti suuressa diskopalossa molemmat siskonsa. Hänen ja muiden omaisten taistelu totuuden selvittämiseksi jatkuu uudella selvityksellä tänä syksynä. Ystävänpäivän 1981 palossa kuoli 48 ihmistä ja 214 muuta sai vammoja. Ketään ei ole tähän päivään mennessä osoitettu syylliseksi, vaikka paloturvallisuuden puutteet olivat ilmeisiä. Tragedia on syöpynyt Irlannin kansakunnan muistiin.

Eugene Kelly, Christine Keegan ja Antoinette Keegan ovat keränneet Stardustin uhrien ja omaisten tarinoita kirjaksi. Kirja sisältää tarinoiden lisäksi uhrien nimet. Uhrien, jotka eivät tulleet enää takaisin kotiin.

26.10.2019 17:00

Dublin

Helmikuun 13. ja 14. päivän välinen yö vuonna 1981 on vauhdikas. Antoinette Keegan on vaihtanut siskojensa Maryn ja Martinan kanssa vapaalle ja suunnannut yli 800 muun juhlijan kanssa Pohjois-Dublinin Artanen kaupunginosassa sijaitsevaan Stardust-yökerhoon.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: