Trumpin puolustus: Potkut olisi "hyvin hyvin vaarallinen" ennakkotapaus - Maailma - Satakunnan Kansa

Trumpin puolustus: Potkut olisi "hyvin hyvin vaarallinen" ennakkotapaus

Valkoisen talon neuvonantaja ja Donald Trumpin puolustusta johtava Pat Cipollone sanoi lauantaina senaatissa, että demokraatit syyllistyvät tuleviin vaaleihin sekaantumiseen.

25.1.2020 21:07

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin virkarikosoikeudenkäynti eteni lauantaina puolustukseen.

Trumpin asianajajat sanoivat senaatissa, että demokraattien yritykset erottaa presidentti on "hyvin hyvin vaarallinen" ennakkotapaus vaalivuonna.

Valkoisen talon neuvonantaja Pat Cipollone, joka johtaa puolustustiimiä, sanoi, että potkut veisivät äänestäjiltä mahdollisuuden sanoa mielipiteensä marraskuun presidentinvaaleissa. Asiasta kertoo muun muassa uutistoimisto Reuters.

Kyseessä on kolmas virkarikosoikeudenkäynti Yhdysvaltain historiassa. Aiemmin tällä viikolla demokraatit sanoivat, että Trump tulisi erottaa presidentin virastaan, koska hän kehotti Ukrainaa sekaantumaan tuleviin vaaleihin.

Trump viestitti Ukrainalle, että sen tulisi aloittaa tutkinta Yhdysvaltain entisestä varapresidentistä Joe Bidenistä ja tämän pojasta Hunter Bidenistä.

Joe Biden on johtoasemassa demokraattien presidenttiehdokkuutta tavoittelevien kisassa.

Trumpin puolustus pyrki lauantaina kääntämään vaaleihin sekaantumisen demokraatteja vastaan.

– He puhuvat paljon vaaleihin sekaantumisesta. Täällä he syyllistyvät massiivisimpaan vaaleihin sekaantumiseen Yhdysvaltain historiassa. Emme voi sallia sitä. Se rikkoisi perustuslakia. Se rikkoisi historiaa. Se rikkoisi velvollisuuksiamme tulevaisuutta kohtaan, Pat Cipollone sanoi Reutersin mukaan.

Demokraattienemmistöinen edustajainhuone päätti nostaa virkarikossyytteen Trumpia vastaan joulukuussa vallan väärinkäytöstä ja kongressin harhauttamisesta.

Republikaanienemmistöisen senaatin, jossa oikeudenkäynti tapahtuu, odotetaan vapauttavan Trumpin. Presidentin erottaminen vaatisi kaksi kolmannesta äänistä senaatissa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut