Copypasten kehittäjä on kuollut - Maailma - Satakunnan Kansa

Copypasten kehittäjä ja tietokoneiden syntyyn merkittävästi vaikuttanut Lerry Tesler on kuollut

Tietokoneiden syntyyn merkittävästi vaikuttanut Lerry Tesler on kuollut 74-vuotiaana.

20.2.2020 17:34

Tesler työskenteli tietokoneiden parissa koko elämänsä. Mies muistetaan varsinkin hänen kehittämästään leikkaa, kopioi ja liitä -ominaisuudesta eli tuttavallisemmin copypastesta, jota ilman tietokoneiden käyttäminen olisi huomattavasti hankalampaa.

Teslerin kuolemasta ilmoitti Yhdysvaltalainen toimistolaitteita ja -tarvikkeita myyvä ja valmistava Xerox, jonka alaisuudessa Tesler työskenteli. Xerox ylistää Tesleriä huomauttaen, että miehen keksintö tekee ihmisten työpäivistä helpomman.

Asiasta uutisoiva BBC kertoo, että Tesler aloitti uransa Piilaaksossa 1960-luvun alussa. Kun Tesler työskenteli vielä Xeroxilla, sai Applen perustaja Steve Jobs houkuteltua miehen palvelukseensa. Applella Tesler viettikin 17 vuotta kavuten päätutkijaksi.

Applelta lähdön jälkeen Tesler työskenteli myös Amazonilla ja Yahoolla.

Tesler kertoi vuonna 2012 työskentelystä Piilaaksossa BBC:lle:

– Kyseessä on lähes rituaalinen polku. Kun olet ansainnut rahaa, et vain eläköidy, vaan käytät aikasi muiden yrityksen rahoittamiseen. Siellä on hyvin vahva innostuksen ilmapiiri, kun pysyt jakamaan jotain, mitä olet oppinut, tulevien sukupolvien kanssa, Tesler kertoi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos