Nukkeja tyttöjen ruumiista tehnyt venäläismies ei pääsekään avohoitoon - Maailma - Satakunnan Kansa

Nukkeja tyttöjen ruumiista tehnyt venäläismies ei pääsekään avohoitoon

26 nukkea tyttöjen ruumiista tehnyt Anatolij Moskvin ei pääse avohoitoon, vaan pysyy pakkohoidossa psykiatrian suljetulla osastolla.

Venäjällä Nižni Novgorodin ja Moskovan alueella Anatolij Moskvin kaivoi tyttöjen hautoja auki ja varasti sieltä ruumiit. Haudatut tytöt olivat iältään 3-12-vuotiaita. Kuvituskuva.

14.5.2019 16:30

Iltalehti uutisoi viime syksynä, että kuolleista tytöistä Venäjän Nižni Novgorodissa nukkeja tehnyt Anatolij Moskvin päästetään mahdollisesti avohoitoon. Syyntakeettomaksi todettu Moskvin on ollut vuosia pakkohoidossa, mutta viime vuonna lääkärit alkoivat puoltaa miehen päästämistä avohoitoon.

Alun perin arvioiva oikeudenkäynti oli tarkoitus pitää viime vuoden lokakuussa, mutta se lykkääntyi pitkälle tämän vuoden puolelle. Lääkäreiden mukaan Moskvin oli päässyt lääkkeiden ansiosta remissiovaiheeseen eikä ollut vaaraksi yhteiskunnalle. Mies passitettiin oikeuslääketieteelliseen psykiatriseen tutkimukseen, jossa kuitenkin todettiin hänen tilansa huonontuneen. Sekä oikeus että lääkärit olivat lopulta yksimielisiä siitä, että Moskvin jatkaa pakkohoidossa suljetulla osastolla.

Juhlia ruumiille

Marraskuussa 2011 Venäjällä paljastui kylmäävä vyyhti. Moskvin kaivoi auki nuorten tyttöjen hautoja Nižni Novgorodin sekä Moskovan alueella ja teki ruumiista nukkeja itselleen. Mies kuvitteli ruumiiden olevan hänen lapsiaan. Hän puhui tyttöjen ruumiille ja järjesti niille jopa erilaisia juhlia.

Moskvin on korkeasti koulutettu. Mies valmistui Moskovan valtionyliopiston filologian tiedekunnasta ja osaa 13:a kieltä. Moskvin myös opetti Nižni Novgorodin kielitieteellisellä yliopistolla aina siihen asti, kunnes karmiva nukketapaus paljastui.

Voit katsoa kuvat Moskvinista täältä.

Lähde: Ria Novosti

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: