Kukaan ei uskonut Trumpin voittavan edes esivaalia – tutkija Markku Ruotsila kertoo neljän vuoden takaisen virhearvion syistä ja tekee Trump-ennusteen - Maailma - Satakunnan Kansa

Kukaan ei uskonut Trumpin voittavan edes esivaalia – tutkija Markku Ruotsila kertoo neljän vuoden takaisen virhearvion syistä ja tekee Trump-ennusteen

Kun Yhdysvaltojen esivaalikierros viimeksi alkoi, edes Suomen tunnetuin amerikkalaisen konservatismin asiantuntija ei osannut ennustaa Donald Trumpin nousua Valkoiseen taloon. Perinteistä republikaanipolitiikkaa sympatisoiva Markku Ruotsila oletti Trumpin häviävän uskonnollisemmille ehdokkaille. Nyt Ruotsila analysoi, mitä vuonna 2016 jäi huomaamatta. Entä kenestä hän ennakoi maanantaina alkavan demokraattien esivaalikiertueen voittajaa?

Yhdysvaltain politiikka on Markku Ruotsilalle intohimo. Seinällä on vaalijuliste ja republikaanisankari Ronald Reaganin kuva. – Joka aamu herättyäni katson maan pääuutiskanavat ja tarkastan galluptilanteen.

1.2.2020 11:00

Helmikuussa 2016 Markku Ruotsila oli lähes varma yhdestä asiasta: kohumiljardööri Donald Trumpista ei tulisi Yhdysvaltain republikaanipuolueen presidenttiehdokasta.

Näin siitä huolimatta, että Trump oli juuri voittanut puolueen esivaalit New Hampshiren osavaltiossa – yhdessä ensimmäisistä paikoista, joissa esivaalit perinteisesti järjestetään. Varhaisten osavaltioiden tuloksista on tapana ennustaa esivaalikierroksen koko tulosta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut