Pohjois-Korea on testannut uutta asetta - Kim puhkuu tyytyväisyyttä - Maailma - Satakunnan Kansa

Pohjois-Korea on testannut uutta ”taktista kauko-ohjattavaa asetta” - Kim puhkuu tyytyväisyyttä

Pohjois-Korea on testannut uuden aseen laukaisua.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un seuraa maan uuden aseen testiä KCNA:n julkaisemassa kuvassa.

18.4.2019 8:03

Asiasta kertoo maan valtiollinen uutistoimisto KCNA, jonka mukaan maan johtaja Kim Jong-un valvoi aseen koelaukaisua.

KCNA sanoo kyseessä olevan ”taktinen kauko-ohjattava ase”, mutta ei täsmennä, minkälaisesta aseesta on kysymys. Ase kykenee kuitenkin kantamaan ”voimakkaita taistelukärkiä”.

Oletettavasti ase on tarkoitettu lyhyen matkan taisteluun. Aseella ammuttiin useisiin kohteisiin, KCNA kertoo. Kimin kerrotaan ohjanneen asetta.

– Kyseessä ei ole ballistinen ohjus. Näyttää siltä, että he kehittävät ilmatorjuntaansa edellisellä ja tällä testillään, Georgetownin yliopiston Pohjois-Korean-asiantuntija Victor Cha sanoo Washington Postille.

– Se osoittaa, että Pohjois-Korea jatkaa eteenpäin, kuin mitään ei olisi tapahtunut, epäonnistuneen Hanoin-huippukokouksen jälkeen.

KCNA:n mukaan tyytyväinen Kim sanoo aseen kehittämisellä olevan suuri merkitys Pohjois-Korean armeijan iskuvoimalle.

Pohjois-Korean ilmoitti asekokeesta vain päivä sen jälkeen, kun yhdysvaltalainen ajatushautomo ilmoitti havaitusta aktiviteetista Pohjois-Korean ydinkoealueella.

Kyseessä on Pohjois-Korean ensimmäinen asekoe sen jälkeen, kun neuvottelut Yhdysvaltojen kanssa kariutuivat. Kim tapasi Donald Trumpin toistamiseen helmikuussa Hanoissa.

Viime viikolla Kim ilmoitti olevansa valmis neuvottelemaan Yhdysvaltojen kanssa uudelleen, mutta vain jos yhdysvaltalaiset osallistuvat tapaamiseen ”oikealla asenteella”.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: