Trump hyökkäsi jälleen edesmennyttä republikaanisenaattori McCainia vastaan Twitterissä – McCainin leski kertoi tätä ennen tukevansa Bidenia presidenttikisassa - Maailma - Satakunnan Kansa

Trump hyökkäsi jälleen edesmennyttä republikaanisenaattori McCainia vastaan Twitterissä – McCainin leski kertoi tätä ennen tukevansa Bidenia presidenttikisassa

FBI varoittaa Yhdysvaltojen vaalipäivän ympärillä liikkuvasta väärästä tiedosta. Ihmisiä kehotetaan tarkistamaan tiedot useasta lähteestä.

Donald J. Trump kampanjoi tiistaina Pennsylvaniassa.

23.9.2020 19:29

Helsinki/Washington

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump hyökkäsi keskiviikkona jälleen Twitterissä edesmennyttä republikaanisenaattori John McCainia vastaan. Trumpin solvauksia edelsi McCainin lesken ilmoitus demokraattien presidenttiehdokas Joe Bidenin tukemisesta marraskuun vaaleissa.

–  En tunne Cindy McCainia muuten kuin, että asetin hänet komiteaan hänen aviomiehensä pyynnöstä, Trump tviittasi.

–  Joe Biden oli John McCainin sylikoira, Trump julisti.

Presidentti kertoi myös, ettei ollut koskaan McCainin "fani". Trump ei ole suoranaisesti piilotellut näkemyksiään McCainista, vaan on solvannut edesmennyttä senaattoria aiemminkin.

McCain oli yksi harvoista Trumpia avoimesti arvostelleista republikaaneista. Hän kuoli vuonna 2018.

Trumpille arvostetun senaattorin lesken päätös on kova isku. Presidentti on kehuskellut hänellä olevan koko republikaanipuolueen tuki takanaan.

–  Me olemme republikaaneja, kyllä, mutta ensisijassa amerikkalaisia. Tässä kisassa on vain yksi ehdokas, joka kannattaa arvojamme kansakuntana, ja se on Joe Biden, Cindy McCain tviittasi tiistai-iltana.

Kyberrikolliset haluavat horjuttaa luottoa demokraattisiin instituutioihin

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI ja maan kyberturvallisuusviranomaiset ovat varoittaneet presidentinvaalipäivän ympärillä liikkuvasta mahdollisesta väärästä informaatiosta.

Lausunnon mukaan ulkomaalaiset toimijat ja kyberrikolliset saattavat esimerkiksi luoda uusia verkkosivuja, muuttaa jo olemassa olevia ja levittää väärää tietoa sosiaalisessa mediassa. Ihmisiä kehotetaan tarkistamaan tietonsa useasta paikasta ja luotettavista lähteistä.

Marraskuun vaalien oletettavasti hidas ääntenlaskenta saattaa antaa mahdollisuuden levittää väärää tietoa esimerkiksi vaalivilpistä ja horjuttaa luottoa maan demokraattisiin instituutioihin. Ääntenlaskentaa saattaa hidastaa koronaviruspandemia, sillä sen takia monen odotetaan äänestävän postitse.

Tutkijat ja sosiaalisen median yhtiöt ovat jo nyt kertoneet, että vaalien luotettavuutta on yritetty kyseenalaistaa. Yritykset ovat tulleet niin Yhdysvaltojen sisältä kuin ulkomailta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: