Sähköt katkesivat taas Venezuelassa - Maailma - Satakunnan Kansa

Sähköt katkesivat taas Venezuelassa – neljäs kerta tänä vuonna

Valtion mukaan katkos johtuu "elektromagneettisesta hyökkäyksestä".

Venezuela kärsi mittavista sähkökatkoksista maalis- ja huhtikuun aikana.

23.7.2019 12:14

Venezuela kärsii mittavasta sähkökatkosta, joka valtion mukaan johtuu "elektromagneettisesta hyökkäyksestä".

Katkos käsittää pääosan maasta. Reutersin mukaan yli puolet maan 23 osavaltiosta on sen piirissä. BBC:n mukaan katkos käsittää 18 osavaltiota. Pääkaupunki Caracas kuuluu pimentyneisiin alueisiin.

Kyseessä on neljäs mittava sähkökatkosaalto Venezuelassa tämän vuoden aikana. Aiemmat tapaukset tapahtuivat maalis- ja huhtikuun aikana.

Viranomaiset ovat syytäneet katkoksesta maan sähköjärjestelmään tehtyä hyökkäystä. Valtio ei kuitenkaan tiedotteessaan kertonut, kenen se epäilee olevan iskun takana, tai miten se olisi suoritettu.

Opposition on puolestaan syyttänyt katkoksesta maan hallintoa, jonka nähdään syylliseksi katkokseen korruption ja riittämättömien investointien takia.

Pienemmät sähkökatkot ovat tyypillisiä talousvaikeuksien ja poliittisen kriisin koettelemassa Venezuelassa. Opposition Juan Guaidó haastoi Nicolás Maduron aseman presidenttinä tammikuussa. Maduro on syyttänyt monia ulkomaita, kuten Yhdysvaltoja ja pääosaa Etelä-Amerikan maista, Guaidón tukemista ja Venezuelan epävakauden ruokkimisesta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos