Yli 600 miljoonan Facebook-käyttäjän salasanat olivat työntekijöiden nähtävillä vuosia - Maailma - Satakunnan Kansa

Yli 600 miljoonan Facebook-käyttäjän salasanat olivat työntekijöiden nähtävillä vuosia – yhtiö kehottaa vaihtamaan salasanan

Satojen miljoonien Facebook-käyttäjien salasanat olleet työntekijöiden nähtävillä vuosia

Salasanoja ei ole Facebookin mukaan päässyt vuotamaan ulkopuolisille.

22.3.2019 13:05

Facebook on varastoinut satojen miljoonien käyttäjiensä salasanoja tekstimuodossa.

Facebook on kertonut jälleen kerran huolestuttavia uutisia. Yhtiö kertoo havainneensa tammikuussa, että se varastoi käyttäjiensä salasanoja luettavassa muodossa palvelimillaan. Facebookin järjestelmien oli tarkoitus suojata nämä salasanat. Asia on korjattu yhtiön mukaan päivityksen myötä.

Facebook kertoo varoittavansa asiasta kaikkia niitä käyttäjiä, joiden salasanat on arkistoitu tekstimuodossa. Tapaus koskee satoja miljoonia Facebook Liten käyttäjiä, kymmeniä miljoonia Facebook-käyttäjiä ja tuhansia Instagram-käyttäjiä.

Facebookin työntekijä kertoi Krebs on Securitylle, että salasanoja olisi varastoitu tekstimuodossa jopa 600 miljoonaa kappaletta vuodesta 2012 lähtien. Yli 20 000 Facebookin työntekijällä oli pääsy näihin tietoihin, Facebookilla työskentelevä lähde kertoo.

Facebookin mukaan salasanatiedot ”eivät olleet koskaan näkyvillä Facebookin ulkopuolella”. Facebook ei ole havainnut näyttöä siitä, että tietoja olisi päästy käyttämään hyväksi.

Vaikka Facebook kertookin, että tietoja ei ole vuotanut yhtiön ulkopuolelle, kannattaa ainakin viestin saaneiden vaihtaa Facebook- ja Instagram-salasanansa. Facebook ohjeistaa käyttäjiä ottamaan käyttöön myös kaksivaiheisen todennuksen.

Salasanan voi vaihtaa Turvallisuus ja sisäänkirjautumisasetusten kautta. Samoista asetuksista voi ottaa käyttöönsä kaksivaiheisen todennuksen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: