Suomalaiset johtavat kunnianhimoista polttoaineprojektia: Perunaa muistuttavan kasvin jäte muuttuu bioetanoliksi Thaimaassa – "Suomessa ei ymmärretä"

Pohjoismainen energiakonserni St1 aloitti viime vuonna Thaimaassa pilottihankkeen, jossa tuotetaan etanolia liikenteen polttoaineeksi kassava-tärkkelyskasvin jätteestä. Läheltä saatava raaka-aine on lähes ilmainen. Suomalaisten johdolla tavoitteena on perustaa maahan lähivuosina jopa parikymmentä bioetanolitehdasta. Thaimaan tytäryhtiön toimitusjohtaja Antti Aromäki näkee Kaakkois-Aasian alueen huikeana potentiaalina, jonka arvoa ei Suomessa vielä riittävästi osasta arvostaa.

St1:n Thaimaan tytäryhtiön toimitusjohtaja Antti Aromäki sanoo, että Suomessa ei ymmärretä Thaimaan teollisuuden merkittävyyttä ja sen tuomia yhteistyömahdollisuuksia monille aloille

23.3.2019 9:00

Jos kaikki menee suunnitellusti, aloitetaan ensi vuonna Thaimaassa suomalaisten johdolla mittava bioetanolin valmistus.

Thaimaa on maailman suurin kassavan eli maniokin tuottaja ja viejä. Tuotannosta jää vuosittain yli seitsemän miljoonaa tonnia märkää massaa, jota suomalaisen pilottihankkeen myötä on tarkoitus jatkossa hyödyntää etanolipolttoaineen valmistukseen. Pilottihanke käynnistyi viime vuoden toukokuussa suomalais-thaimaalaisena yhteistyönä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut