Sisäministeri Salvini ehdottaa jopa miljoonasakkoa luvattomille rantautujille - Maailma - Satakunnan Kansa

Siirtolaisalus purjehti luvatta satamaan Italiassa – sisäministeri Salvini ehdottaa jopa miljoonasakkoa luvattomille rantautujille

Kyseessö on toinen kerta viikon sisään, kun Lampedusan saarelle saapuu luvatta merihädässä auttavia siirtolaisia kuljettava alus.

Alex-aluksen kapteeni päätti ohjata yli 40 siirtolaista kuljettaneen aluksen Lampedusan satamaan vedoten laivan surkeisiin hygieniaoloihin.

6.7.2019 21:57

Afrikkalaisia siirtolaisia pelastanut alus saapui luvatta kiisteltyyn Lampedusan satamaan italialaissaarelle lauantaina.

Alex-aluksen kapteeni päätti hakeutua satamaan vedoten aluksen surkeisiin hygieniaoloihin, kertoo BBC.

Mediterranea-kansalaisjärjestön aluksella oli satamaan saapuessa 41 siirtolaista. Satamassa odottanut poliisi ei kuitenkaan päästänyt ketään välittömästi maihin.

Alex on toinen siirtolaisalus, joka purjehti satamaan luvatta viikon sisällä. Edellisen aluksen Sea-Watch 3:n kapteeni Carola Rackete pidätettiin mutta vapautettiin myöhemmin.

Racketen olinpaikka on nyt salainen hänen saamiensa uhkausten vuoksi.

Miljoonan euron sakko rantautujille?

Italian sisäministeri Matteo Salvini tuomitsi aluksen saapumisen Italian lakien rikkomisena ja ihmissalakuljetuksen edistämisenä, uutistoimisto Reuters kertoo.

Hänen mukaansa Italian viranomaiset olivat toimittaneet alukselle ruokaa, lääketarpeita ja 400 litraa vettä. Viranomaiset olivat tarjonneet myös toiset 400 litraa vettä, mutta alus ei ollut ottanut sitä vastaan tilanpuutteeseen vedoten.

– He kieltäytyivät vedestä, jotta he voisivat julistaa hätätilan, Salvini syytti Twitterissä.

Viime kuussa Italia uudisti lainsäädäntöään niin, että se voi sakottaa jopa 50 000 eurolla maan satamiin luvatta purjehtivia aluksia. Lisäksi valtio voi takavarikoida kyseiset alukset. Italia esimerkiksi takavarikoi Sea-Watch 3 -aluksen.

Salvini väläytti Twitterissä, että hänen Liga-puolueensa tulisi ehdottamaan sakkojen korostusta. Salvini ehdotti korvaussumman nostamista jopa miljoonaan euroon asti.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos