Sotilas ampui kuoliaaksi ainakin 17 Thaimaassa – pitää panttivankeja ostoskeskuksessa - Maailma - Satakunnan Kansa

Sotilas ampui kuoliaaksi ainakin 17 Thaimaassa – pitää panttivankeja ostoskeskuksessa

Mies ampui ensin komentajansa kasarmilla.

Korat on noin 145 000 asukkaan kaupunki.

8.2.2020 15:31 | Päivitetty 8.2.2020 16:41

Sotilas avasi tulen väkijoukkoon Thaimaassa Khoratin kaupungissa, joka tunnetaan myös nimellä Nakhon Ratchasima. Khorat sijaitsee noin 250 kilometrin päässä Bangkokista koilliseen.

Bangkok Postin mukaan ainakin 17 ihmistä on kuollut ja useita haavoittunut. Mies oli ensin ampunut kasarmilla kuoliaaksi komentajansa ja kaksi muuta ihmistä.

Sen jälkeen hän varasti aseita ja ammuksia ja otti käyttönsä armeijan Hummer-jeepin. Hän ajoi kohti kauppakeskusta ja ampui ihmisiä matkalla. Ostoskeskuksessa 32-vuotias sotilas avasi rynnäkkökiväärillä tulen väkijoukkoon.

Sotilas ampui myös kaasupulloa, joka räjähti ja sytytti tulipalon.

16 panttivankia

Ampujalla on Bangkok Postin mukaan tällä hetkellä 16 panttivankia ostoskeskuksen neljännessä kerroksessa. Hän lähetti ostoskeskuksesta live-lähetystä Facebookissa, mutta lähetys on nyt katkaistu.

Poliisi on eristänyt ostoskeskuksen alueen ja kehottaa ihmisiä pysymään kotona.

Paikalle on tuotu sotilaan äiti, jonka toivotaan suostuttelevan poikansa antautumaan.

Suomalaisista ei tietoa

Ulkoministeriön viestintäpäivystyksestä kerrotaan, että toistaiseksi ei ole tiedossa, että uhrien joukossa olisi suomalaisia.

Ulkoministeriön tiedossa on, että muutama suomalainen on tehnyt matkustusilmoituksen alueelle. Alueella saattaa kuitenkin olla enemmänkin suomalaisia, koska kaikki eivät tee matkustusilmoitusta.

Ministeriö on lähettänyt alueella oleville viestin, jossa pyydetään seuraamaan paikallisviranomaisten tieotteita ja ilmoittamaan tilanteestaan omaisille. Hätätapauksessa voi olla yhteydessä ulkoministeriöön.

Uutinen päivittyy.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: