Turistibussi suistui rinnettä alas Madeiralla: yli kymmenen pelätään kuolleen - Maailma - Satakunnan Kansa

Turistibussi suistui rinnettä alas Madeiralla: ainakin 29 ihmistä on kuollut, kaikki uhrit olivat saksalaisia

Portugaliin kuuluvalla Madeiran saarella on tapahtunut vakava liikenneturma.

Valtaosa kuolleista on saksalaisturisteja.

18.4.2019 7:50

Turistibussi on ajanut ulos tieltä Madeiralla, paikallismedia kertoo. Onnettomuus tapahtui kello 18.30 Caniçossa, saaren kaakkoisnurkassa. Bussissa oli noin 50 ihmistä.

Portugalin presidentti Marcelo Rebelo de Sousa on ilmoittanut kaikkien turmassa surmansa saaneiden olevan saksalaisia. Tämänhetkisen tiedon mukaan kuolonuhreja on 29. He ovat iältään 40-50-vuotiaita.

Portugalin pääministeri Antonio Costa kertoo ottaneensa yhteyttä Saksan liittokansleri Angela Merkeliin ja välittäneensä tälle surunvalittelunsa.

Santa Cruzin paikallishallinnon johtaja Filipe Sousa kertoi aiemmin, että uhreista 17 on naisia ja 11 miehiä. Bussin paikallinen kuljettaja ja opas on viety sairaalaan elossa.

Paikallisen Diario de Noticias -lehden mukaan kuljettaja menetti tuntemattomasta syystä ajokkinsa hallinnan mutkassa, minkä jälkeen bussi pyöri joitakin metrejä alas jyrkkää rinnettä ja pysähtyi osuttuaan talon kattoon.

Diarion paikalta saamien ensitietojen mukaan ”ruumiita lojuu pitkin rinnettä”. Heti alkuun pelättiin, että kuolleita on yli kymmenen.

Paikalla on 19 hälytysajoneuvoa joista 13 on ambulansseja. Pelastustöitä tekee 50 viranomaista.

JM Madeiran toimittajan Alberto Pitan mukaan viranomaiset pitävät turman mahdollisena syynä jarrujen pettämistä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: