Hurja raekuuro iski Meksikossa kesken 30-asteen helteiden - viiden miljoonan ihmisen kaupunki peittyi lumeen ja jäähän - Maailma - Satakunnan Kansa

Hurja raekuuro iski Meksikossa kesken 30 asteen helteiden - viiden miljoonan ihmisen kaupunki peittyi lumeen ja jäähän

Meksikon toiseksi suurimpaan kaupunkiin satoi paikoin jopa kahden metrin kerros rakeita.

Kadut ja autot peittyivät lumeen ja jäähän ennen kokemattoman raekuuron jälkeen Guadalajarassa sunnuntaina.

1.7.2019 12:44

Ihmiset eivät olleet uskoa silmiään Guadalajarassa sunnuntaina, kun yli 30 asteen lämpötiloissa paistatelleeseen kaupunkiin osui käsittämätön raekuuro.

– En ole koskaan nähnyt tällaista Guadalajarassa, Jaliscon osavaltion kuvernööri Enrique Alfvaro kommentoi AFP:n mukaan.

– Ja sitten me vielä kysymme, onko ilmastonmuutos totta. Nämä ovat ennennäkemättömiä luonnonilmiöitä. Uskomatonta.

Kaupungissa, jonka metropolialueella asuu viisi miljoonaa ihmistä, on tavattu raekuuroja ennenkin, mutta sunnuntaisen sateen voimakkuus oli omaa luokkaansa. Tavallisesti rakeita tavataan muutenkin vasta elo-syyskuussa.

Ainakin kuudessa kaupunginosassa rakeita satoi peräti kaksi metriä. Paikalle tarvittiin armeijaa ja raskasta kalustoa, että tiet saatiin raivattua.

Paikallisen pelastuspalvelun mukaan kukaan ei kuollut tai loukkaantunut, mutta kahden ihmisen kerrottiin kärsineen hypotermiasta. Noin 200 kotia ja yritystä raportoi vaurioista ja ainakin 50 ajoneuvoa vaurioitui, kun he hautautuivat lumeen tai lähtivät sateen ja jäiden mukana liikkeelle erityisesti kukkulaisilla alueilla.

Jäämassat työnsivät autoja toistensa päälle.

Ainakin 50 ajoneuvoa vaurioitui raekuurosta. Todellinen luku lienee huomattavasti suurempi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut