Brasilian presidentti arvosteli YK-puheessaan Amazonin paloista noussutta huolta - Maailma - Satakunnan Kansa

Brasilian presidentti arvosteli YK-puheessaan Amazonin paloista noussutta huolta

Brasilian presidentti Jair Bolsonaro käytti tiistaina YK-areenaa kansainvälisen Amazon-huolen arvosteluun.

25.9.2019 17:08

Brasilian presidentti Jair Bolsonaro käytti osan YK:n yleiskokouksessa pitämästään puheestaan kritisoidakseen Amazonin sademetsän saamaa kansainvälistä huomiota.

– On väärin sanoa, että Amazon olisi osa maailman perintöä ja että meidän sademetsämme olisi maailman keuhkot niin kuin tutkijat vakuuttavat, Bolsonaro sanoi puheessaan New Yorkissa tiistaina.

Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Amazonilla riehuneet palot ovat herättäneet maailmanlaajuisen huolen sademetsän tilasta. Palot ovat olleet pahimmat sitten vuoden 2010.

Bolsonaron hallintoa on arvosteltu siitä, että se ei tee tarpeeksi pysäyttääkseen laidunmaiden laajentamiseksi tehtävää kulotusta.

Amazonia pidetään yhtenä suojana ilmastonmuutosta vastaan. Bolsonaro ei osallistunut YK:n ilmastokokoukseen maanantaina.

Bolsonaro sanoi YK-puheessaan, että vuodenajan kuivat ilmat olivat suotuisia paloille, sekä tahattomasti että tahallisesti syttyneille.

Lisäksi hän syytti mediaa "valehtelevaksi" ja sanoi, että kansainvälisen median "sensaatiohakuiset hyökkäykset" hänen hallitustaan kohtaan ovat lisänneet patriotismia Brasiliassa.

Oikeistolainen Bolsonaro aloitti presidenttinä tammikuussa. Hänen tavoitteensa on ollut kehittää Amazonian aluetta rakentamalla teitä sekä sallimalla maanviljelyn ja kaivostoiminnan alkuperäisasukkaiden mailla.

Eri ympäristöjärjestöt kommentoivat puheen jälkeen, että Bolsonaro ei onnistunut vakuuttamaan maailmaa siitä, että hän huolehtii Amazonista.

Brazilian Climate Obsevatory -järjestö sanoi, että puhe ei auta pysäyttämään yhä koventuneita vaatimuksia brasilialaisten tuotteiden boikotoinnille. Boikotti vaikuttaisi etenkin maanviljelijöihin, jotka ovat yksi tärkeimmistä presidentin tukijoista.

– Bolsonaro on ongelma, ei ratkaisu, sademetsälle ja siellä asuville, sanoi puolestaan Marcio Astrini ympäristöjärjestö Greenpeacen Brasilian toimistosta Reutersin mukaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut