Tämän päivän piti muuttaa Eurooppaa, mutta Britannian tie EU:sta jatkunee vielä vuosia – kokosimme tiedot siitä, miksi brexitin aikataulu ei ole sattumaa - Maailma - Satakunnan Kansa

Tämän päivän piti muuttaa Eurooppaa, mutta Britannian tie EU:sta jatkunee vielä vuosia – kokosimme tiedot siitä, miksi brexitin aikataulu ei ole sattumaa

Britannia on saanut EU:lta kahden viikon viivästyksen brexitiin. Tutkija ei usko uusin minilykkäyksin. Osapuolten pitää sopia, miten eroprosessi jatkuu.

Britannian EU-eroa on tähän päivään asti viitoittanut unionin perussopimus. Nyt osapuolten pitää sopia, miten eroprosessi jatkuu. Katutaiteilija Banksyn tekemä graffiti kuvattiin Doverin satamassa helmikuussa.

29.3.2019 6:00

Tämän päivän piti jäädä Euroopan historiaan.

Kahden vuoden ajan on odotettu, että Britannia eroaisi Euroopan unionista tänään, 29. maaliskuuta 2019. Kellonaikakin oli tiedossa: kello 23 Greenwichin aikaa.

Eroprosessi on kuitenkin yhä kesken, vaikka aihe on hallinnut Britannian julkista keskustelua vuosia. Sille ei ole tiedossa varmaa loppua, mutta viime päivinä on puhuttu jopa pääministerin erosta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: