Dorian tuhosi jo 13 000 kotia, kateissa hyvin paljon ihmisiä - Maailma - Satakunnan Kansa

Dorian tuhosi jo 13 000 kotia, kateissa hyvin paljon ihmisiä – "Vesi vei jotkut mennessään"

Pahimmille tuhoalueille ei päästä, ja tuhojen todellinen laajuus ei ole vieläkään selvillä. Uhriluvun pelätään kasvavan roimasti.

Hurrikaanin tuhoista Bahamalla on vielä niukasti tietoja.

4.9.2019 7:47 | Päivitetty 4.9.2019 10:05

Bahamalta kohti Yhdysvaltoja siirtyvän hurrikaani Dorianin tuhoista ei edelleenkään ole kattavaa tietoa.

Kansainvälisen Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun mukaan jopa 13 000 kotia saattaa olla tuhoutunut. YK:n ruokaohjelma puolestaan arvioi, että ruoka-apu voi olla tarpeen yli 60 000 ihmiselle.

Ilmakuvien perusteella myrsky on murskannut Great Abacon saaren rakennuksia laajoilla alueilla sekä viskonut veneitä, autoja ja laivakontteja kuin lego-palikoita.

Virallinen arvio kuolouhrien määrästä on seitsemän. Bahaman pääministeri Hubert Minns kuitenkin varoittaa, että kyse on vasta alustavasta luvusta.

Välähdyksiä sosiaalisessa mediassa

Puhelinyhteydet pahimmille tuhoalueille ovat poikki, ja myrskyvuoksen sekä voimakkaiden tuulien vuoksi myös kulku niille on vaikeaa tai mahdotonta.

Aavistuksia tuhoista on saatu paikallisten asukkaiden sosiaaliseen mediaan lähettämistä kuvista ja päivityksistä.

Niissä kerrotaan muun muassa kuorma-autoihin lastatuista ruumiista ja kokonaisista poispyyhkiytyneistä yhteisöistä.

Yhdessä tviitissä näkyy, miten myrsky vie rakennuksen katon samalla kun nainen yrittää suojella nelikuukautista vauvaansa.

– Vesi vei jotkut mennessään. Kaikki eivät selvinneet, hän sanoi.

Yhdysvaltojen hurrikaanikeskuksen mukaan myrskyvuoksi nosti merivettä jopa 5,5 metriä tavallista korkeammalle. Laajat alueet olivat kokonaan veden vallassa.

Sosiaalisessa mediassa on myös etsitty kadonneita.

Our News Bahamas -uutistoimiston julkaisemaa, kateissa olevien nimille tarkoitettua Facebook-päivitystä oli lyhyessä ajassa kommentoitu 1 600 kertaa.

Hätätila julistettu kolmeen osavaltioon

Kakkosluokkaan heikentynyt, mutta samalla laajemmaksi kasvanut Dorian on siirtymässä kohti Yhdysvaltojen kaakkoisrannikkoa. Siellä valmistaudutaan myrskyn tuloon laajalla alueella.

Hätätila on julistettu Floridaan, Georgiaan ja Etelä-Carolinaan, joihin hurrikaanin ennustetaan rantautuvan torstaina. Yli miljoonalle ihmiselle on annettu evakuointikäsky.

Hurrikaanikeskuksen mukaan Dorian pysynee voimakkaana vielä useiden päivien ajan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: