Prinssi Harry kommentoi, että muuta vaihtoehtoa ei ollut kuin luopua kuninkaallisista rooleista - Maailma - Satakunnan Kansa

Prinssi Harry kommentoi, että muuta vaihtoehtoa ei ollut kuin luopua kuninkaallisista rooleista – Pari ei kuitenkaan käännä selkäänsä Britannialle

Harry sanoi puheessaan, että pari oli toivonut jatkavansa kuningattaren, Kansainyhteisön ja sotilasjärjestöjen palvelemista ilman julkista rahoitusta. "Valitettavasti se ei ollut mahdollista."

20.1.2020 8:33

Sussexin herttua Prinssi Harry on ilmaissut surunsa päätöksestään luopua kuninkaallisista velvollisuuksistaan, kertoo muun muassa The Guardian.

– Toivoimme, että jatkamme kuningattaren, Kansainyhteisön ja sotilasjärjestöjen palvelemista ilman julkista rahoitusta. Valitettavasti se ei ollut mahdollista.

Prinssi Harry kertoi tuntemuksistaan sunnuntaina puheessa, jonka hän piti hyväntekeväisyysjärjestön yksityisellä päivällisellä sunnuntaina.

The Guardianin mukaan hän sanoi, ettei ollut tehnyt päätöstä kevyesti, mutta muuta vaihtoehtoa ei ollut.

– Puhuessaan "ei ruhtinaana tai herttua, vaan Harryna" hän sanoi löytäneensä Meghanin kanssa "rakkauden ja onnellisuuden, jota olen toivonut koko elämäni".

– Tiedän, että olet oppinut tuntemaan minut riittävän hyvin kaikkien näiden vuosien ajan ja luottamaan siihen, että nainen, jonka valitsin vaimona, ylläpitää samoja arvoja kuin minä. Ja hän tekee niin, Prinssi sanoi lehden mukaan.

STT kertoo Harryn painottaneen, että vetäytymisestään huolimatta pariskunta ei ole kääntämässä selkäänsä Britannialle.

– Britannia on kotini ja paikka, jota rakastan. Se ei muutu koskaan, Prinssi Harry sanoi STT:n mukaan.

Pari ei työskentele enää kuninkaallisen perheen jäsenenä

Sussexin herttuapari Harry ja hänen amerikkalainen vaimonsa Meghan saivat aikaan kriisin brittimonarkiassa aiemmin tässä kuussa ilmoittamalla, että he haluavat luopua kuninkaallisista velvollisuuksistaan ja viettää enemmän aikaa Pohjois-Amerikassa. He myös haluavat tulla taloudellisesti riippumattomiksi.

Buckinghamin palatsi ilmoitti lauantaina, että Prinssi Harry ja hänen vaimonsa Meghan eivät enää työskentele Britannian kuninkaallisen perheen jäseninä.

Heitä ei myöskään tule enää kutsua "kuninkaallisiksi korkeuksiksi" heidän etsiytyessään kohti riippumattomampaa roolia.

– Harry, Meghan ja Archie ovat aina hyvin rakastettuja perheeni jäseniä, kertoi kuningatar Elisabet lausunnossaan lauantaina viitaten parin pieneen poikaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos