USA teki raketti-iskun Bagdadin lentokentälle – iskussa kuoli Iranin komentaja ja irakilaisjoukkojen johtaja - Maailma - Satakunnan Kansa

USA teki raketti-iskun Bagdadin lentokentälle – iskussa kuoli Iranin komentaja Suleimani ja irakilaisjoukkojen johtaja

Ainakin kahdeksan ihmistä on saanut surmansa Irakissa Bagdadin lentokentälle tehdyssä raketti-iskussa.

Iranin Quds-joukkojen komentaja Qassem Suleimani sai surmansa Yhdysvaltojen tekemässä raketti-iskussa Bagdadin lentoasemalla.

3.1.2020 7:13 | Päivitetty 3.1.2020 7:28

Irakin turvallisuuslähteet kertoivat iskusta varhain perjantaina. Maan armeija kertoo lentoasemaan osuneen kolme rakettia. Iskussa räjähti lisäksi kaksi autoa.

Irakin valtiollisen median mukaan iskussa surmansa saaneiden joukossa ovat Iranin Quds-joukkojen komentaja, kenraali Qassem Suleimani ja Irakin puolustusvoimien Al-Hashd Al-Sha'abi -joukkojen, eli Kansan mobilisointiyksikön, johtaja Abu Mahdi al-Muhandis.

Irakin Kansan mobilisointiyksikkö sanoo Yhdysvaltojen olleen iskun takana. Iskun kohteena oli al-Muhandisin ja Suleimanin auto.

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon vahvistaa Donald Trumpin määränneen Suleimanin tapettavaksi.

Kansan mobilisointiyksikön lisäksi al-Muhandis oli Iranin tukeman puolisotilaallisen Kata’ib Hizbollah -järjestön komentaja.

Yhdysvallat on syyttänyt järjestöä viikko sitten sen tukikohtaan tehdystä raketti-iskusta, jossa yksi Yhdysvaltain armeijan urakoitsija sai surmansa ja neljä sotilasta haavoittui.

Bagdadin lentoasemalla tehty isku sattui vain pari päivää sen jälkeen, kun tuhannet Irania tukevat mielenosoittajat olivat saartaneet ja yrittäneet vallata Yhdysvaltain Bagdadin-suurlähetystön. Mielenosoittajat heittelivät muun muassa kiviä ja sytyttivät vartiotornin tuleen.

Presidentti Donald Trump on aamuyöllä Suomen aikaa tviitannut pelkän Yhdysvaltain lipun, mutta ei ole toistaiseksi muuten kommentoinut iskua.

Irakin turvallisuusviranomaiset ovat jakaneet kuvan, jonka kerrotaan olevan peräisin iskupaikalta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: