Norjan oikeusministeri eroaa tehtävistään – auton polttamisesta epäilty onkin oma avovaimo - Maailma - Satakunnan Kansa

Norjan oikeusministeri eroaa tehtävistään – auton polttamisesta epäilty onkin oma avovaimo

Poliisit kantoivat tavaraa ulos oikeusministeri Tor Mikkel Waran ja hänen avovaimonsa Laila Anita Bertheussenin kodista Oslossa torstaina.

15.3.2019 9:46

Norjan oikeusministerin Tor Mikkel Waran asuminen on ollut ikävää. Häneen on kohdistunut erilaisia hyökkäyksiä jotka alkoivat joulukuun alkupuolella. Ensin hänen taloonsa ja autoonsa kirjoitettiin sana ”rasisti”.

Hyökkäykset jatkuivat tammikuussa ja helmikuussa. Maaliskuussa hyökkäyksiä on tullut kaksi. Toinen niistä on ollut Waran auton polttaminen.

Nyt Wara on eronnut tehtävistään väliaikaisesti kiusallisen tiedon vuoksi. Auton polttamisesta epäillään hänen pitkäaikaista avovaimoaan. Viranomaiset selvittävät naisen osuutta myös muihin hyökkäyksiin. Asiasta uutisoi muun muassa BBC.

Pääministeri Erna Solberg kommentoi, että tieto on järkyttänyt koko hallitusta. Turvallisuuspalvelu PST:n johtajan Benedicte Bjornlandin mukaan on liian aikaista epäillä naisen motiiveja. Ministerin avovaimoa uhkaa sakko tai vuosi vankeutta.

PST on saanut osakseen arvostelua, koska se ei ole pystynyt aiemmin selvittämään Waran kotiin kohdistuneita hyökkäyksiä. Pääministeri Solbergin mukaan se on saanut muut poliitikot ja heidän perheensä levottomiksi.

Wara edustaa populistista oikeistolaista edistyspuoluetta, vaikka hänellä on maltillisen poliitikon maine.

Wara on ollut avopuolisonsa kanssa yhdessä 24 vuotta. Nainen on kertonut Facebookissa, että hän olisi ollut nukkumassa autopalon aikana. Hän on kiistänyt syytökset ja arvostellut poliisin toimintaa.

Pääministeri Solberg oli ehtinyt kutsumaan autopaloa jo hyökkäykseksi Norjan avointa ja demokraattista yhteiskuntaa vastaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut