Fuengirola.fi: Tässä ovat Espanjan etsityimmät suomalaisrikolliset - Maailma - Satakunnan Kansa

Fuengirola.fi: Tässä ovat Espanjan etsityimmät suomalaisrikolliset

Tässä ovat Espanjan etsityimmät suomalaiset.

8.3.2019 8:10

Keskusrikospoliisi on päivittänyt Espanjan etsityimpien suomalaisrikollisten listan. Fuengirola-lehden mukaan poliisi etsii yhdessä espanjalaisviranomaisten kanssa Aurinkorannikolla mahdollisesti olevia henkilöitä.

KRP:n mukaan etsintäkuulutettuja ei pidä yrittää ottaa itse kiinni, vaan soittaa poliisille.

–KRP pyrkii edistämään aktiivisen kansainvälisen yhteistyön keinoin suomalaisten etsintäkuulutettujen paikallistamista ja kiinniottoa ulkomailla, kertoo Suomen poliisin yhdyshenkilö Espanjassa, rikoskomisario Kaj Björkqvist Fuengirola-lehdelle.

Kolme kiinni

KRP:n julkaisemalla listalla on yhteensä kuusi suomalaista rikollista. Listan tunnetuin kasvo lienee Cannonball MC:n entinen johtaja Janne ”Nacci” Tranberg. Tranbergia on etsitty jo vajaat puolitoista vuotta.

Kaj Björkqvist kertoo Fuengirola-lehdelle, että viimeisten 12 kuukauden aikana Espanjasta on tavoitettu kolme kansainvälisesti etsintäkuuluttua henkilöä. Björkqvistin mukaan heidät on otettu kiinni ja siirretty Suomeen.

Suomen viranomaiset vastaavat etsintäkuuluttamiensa henkilöiden noutamisesta kotimaahan. Luovutusprosessin kesto vaihtelee.

Fuengirola-lehden mukaan KRP:llä on syytä epäillä, että etsittyjä suomalaisia oleilee tälläkin hetkellä Espanjassa.

–Poliisilla on nyt julkaistavista henkilöistä sekä vihjeitä että viranomaisten omaa rikostiedustelutietoa, että he oleskelevat Aurinkorannikolla. Osa on pakoillut viranomaistoimia jo useamman vuoden ajan, Björkqvist kommentoi lehdelle.

KRP kehottaa ottamaan yhteyttä Suomen poliisiin tai Espanjan viranomaisiin, jos jollain on tietoa listalla olevista henkilöistä.

Janne ”Nacci” Petteri Tranberg on syntynyt vuonna 1974. Pituus 180 cm. Cannonball MC:n entistä johtajaa etsitään suorittamaan 649 päivän vankeusrangaistusta ja vastaamaan syytteisiin 25 törkeästä veropetoksesta.

Jeremias Emil Olavi Värtinen on syntynyt vuonna 1993. Pituus 179 cm. Värtistä etsitään vastaamaan hovioikeudessa syytteisiin kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta. Käräjäoikeus tuomitsi hänet 7,5 vuoden vankeusrangaistukseen.

Matti Antero Qvick on syntynyt vuonna 1988. Pituus 181 cm. Häntä etsitään suorittamaan 712 päivän vankeusrangaistusta muun muassa raiskauksesta, törkeästä kotirauhan rikkomisesta, törkeästä varkaudesta ja pahoinpitelystä.

Ville Tapani Lehmusmetsä on syntynyt vuonna 1982. Pituus 172 cm. Lehmusmetsää etsitään suorittamaan 2707 päivän vankeusrangaistusta, jonka hän on saanut muun muassa törkeästä huumausainerikoksesta.

Pekka Johannes Kora on syntynyt vuonna 1979. Pituus 180 cm. Koraa etsitään suorittamaan 602 päivän vankeusrangaistusta törkeistä kirjanpitorikoksista ja törkeistä veropetoksista.

Jukka Tapio Annunen on syntynyt vuonna 1966. Pituus 183 cm. Miestä etsitään suorittamaan 1030 päivän vankeusrangaistusta muun muassa törkeistä petoksista ja törkeistä kirjanpitorikoksista.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: