Trump tviittasi haluavansa 5G:n ja 6G:n – tämän vuoksi siitä seuranneessa keskustelussa mainitaan Suomi - Maailma - Satakunnan Kansa

Trump tviittasi haluavansa 5G:n ja 6G:n – tämän vuoksi siitä seuranneessa keskustelussa mainitaan Suomi

Donald Trump kirjoitti haluavansa Yhdysvaltoihin 5G:n ja 6G:n.

23.2.2019 12:28

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin tviitit herättävät keskusteluja niin presidentin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Tällä kertaa on pohdiskeltu hänen sanomisiaan langattomista verkkoteknologioista.

Trump teki nyt käsittelyssä olevat tviittinsä torstaina aamulla paikallista aikaa. Hän tviittaa haluavansa 5G:n ja jopa 6G:n Yhdysvaltoihin niin pian kuin mahdollista.

Tviiteissä herätti huomiota erityisesti hänen toiveensa 6G-teknologiasta. Tällä hetkellä useammat laitevalmistajat ovat ilmoittaneet vasta julkaisevansa tämän vuoden aikana 5G-verkkoja tukevan älypuhelimen. Joukossa on myös 5G:stä uutta nousukiitoa uralleen toivova Nokia.

Jos 5G-teknologia on vasta tekemässä tuloaan, 6G tästäkin kehittyneempänä versiona on vielä saavuttamattomampi teknologia. Trumpin sanoista kirjoittaa esimerkiksi Mashable.com, jossa huomautetaan, ettei 6G:tä ole vielä olemassakaan. Sama taho tietää kertoa, että 6G-tekniikkaa kehitetään Suomessa.

Oulun yliopiston 6Genesis-osaamiskeskittymässä kehitetään jo uuden sukupolven 6G-teknologiaa. Esittelyvideossa kerrotaan, mitä se tarkoittaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos