Virolaiset rakennusmiehet pelastivat jäistä hukkuvan koiran, söpöläinen osoittautuikin sudeksi - Maailma - Satakunnan Kansa

Virolaiset rakennusmiehet pelastivat jäistä hukkuvan koiran, söpöläinen osoittautuikin sudeksi

Kun laji oli selvinnyt, susilaitettiin varmuuden vuoksi häkkiin.

22.2.2019 15:18

Rakennusmiehet olivat työskentelemässä Sindin padolla lähellä Pärnua, kun he huomasivat jäihin pudonneen koiran. Se ui ympyrää jääsohjon keskellä.

Miehet särkivät jäätä sen edestä, matkaa rantaan oli noin 100 metriä. Eläin pääsi uimalla lopulta rantaan. Miehet nostivat täysin uupuneen eläimen ylös ja käärivät sen huopiin. He kantoivat sen autoonsa ja lähtivät viemään eläinlääkärille.

–Se oli aivan rauhallinen, nukkui autossa pää jalkojeni päällä. Kun halusin vähän liikutella jalkojani, se nosti päätään, kertoo Rando Kartsepp Postimees-lehdelle.

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

Eläin oli kylmettynyt pahasti hyisessä vedessä.

Iso koiraksi

Pahasti kylmettynyt eläin vietiin Pärnuun Terveks-nimiselle eläinklinikalle.

Koira oli toki iso, mutta eläinlääkäritkään eivät vielä arvanneet, mikä se oikein oli, vaikka heillä oli epäilyksensä. Paikallinen metsästäjä sitten varmisti asian. Se oli nuori urossusi, noin vuoden vanha.

Kun laji selvisi, susi suljettiin varmuuden vuoksi häkkiin, jos sen villimpi luonne olisi tullut esiin toipumisen myötä.

Susi selvisi hyvin, se vahvistui lämpimässä entiselleen noin vuorokaudessa. Nyt sille on jo laitettu radiopanta ja se on päästetty takaisin luontoon.

Virossa on satoja susia. Yleensä ne välttelevät ihmisiä.

Sisu oli ilmeisesti niin uupunut, että se nukkui automatkan Sindistä Pärnuun.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut