Hillary Clintonilta jäätävä kuitti tuoreimpiin Venäjä-paljastuksiin - piikittelee Trumpia vanhalla videolla: ”Kuten sanoin: sätkynukke” - Maailma - Satakunnan Kansa

Hillary Clintonilta jäätävä kuitti tuoreimpiin Venäjä-paljastuksiin - piikittelee Trumpia vanhalla videolla: ”Kuten sanoin: sätkynukke”

15.1.2019 8:41

Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Hillary Clinton on toistanut väitteensä siitä, että Donald Trump toimii Venäjän etujen mukaisesti.

Clinton jakoi Twitterissä videoklipin hänen ja Trumpin väittelystä lokakuulta 2016. Tuossa väittelyssä hän syytti Trumpia suoraan Venäjän sätkynukeksi.

Jakaessaan videon tuosta nimenomaisesta sananvaihdosta Clinton vahvistaa pysyvän yhä kannassaan.

–Kuten sanoin: sätkynukke, Clinton on lisännyt kommentiksi jakamalleen videolle.

Clinton viittaa tällä tviitillään New York Timesin ja Washington Postin viikonloppuna tekemiin paljastuksiin.

Perjantaina New York Times uutisoi, että Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI oli toukokuussa 2017 alkanut tutkia, työskentelikö Trump salaa Venäjän hyväksi ja vaaransiko tämä näin Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden.

Lauantaina Washington Post kertoi, että Trump on mennyt epätavallisen pitkälle toimissaan salatakseen Putinin kanssa käymiensä keskusteluiden sisällöt.

Yhdestäkään kaksikon tapaamisesta ei ole olemassa edes salaiseksi luokiteltuja asiakirjoja. Washington Postin mukaan Trump on ainakin kerran takavarikoinut tulkkinsa muistiinpanot.

Sunnuntaina Fox Newsin Jeanine Pirro kysyi Trumpilta, työskenteleekö tämä Venäjän hyväksi. Trump antoi polveilevan vastauksen, jossa ei myöntänyt eikä kieltänyt asiaa. Trump totesi Pirrolle, ettei häneltä ole koskaan kysytty mitään yhtä loukkaavaan.

Maanantaina Trumpilta kysyttiin asiaa uudelleen. Tällä kertaa Trump kielsi asian.

–En ole koskaan työskennellyt Venäjän hyväksi, Trump totesi.

Clintonin jakamalla videolla lokakuun 2016 vaaliväittelystä Trump sanoo, että Venäjän presidentti Vladimir Putin ei kunnioita Clintonia, joka iskee samantien takaisin.

–Koska hän haluaa mieluummin sätkynuken presidentiksi, Clinton näpäytti väittelyssä.

Tämän jälkeen Clinton luetteli esimerkkejä siitä, kuinka Trump huolehtii Venäjän eduista.

–On erittäin selvää, ettet myönnä Venäjän tehneen kyberhyökkäyksiä Yhdysvaltoja vastaan, kehottaneesi vakoilemaan omia kansalaisiamme, olevasi halukas paasaamaan Putinin näkökantoja, sitoutumaan hänen toivelistaansa, hajottamaan Naton ja tekemään mitä tahansa mitä hän haluaa tehtävän, Clinton luettelee.

–Ja että jatkat edelleen avun saamista häneltä, koska hänellä on erittäin selkeä suosikki tässä kisassa.

Lähteet: Washington Post ja Business Insider

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: